Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Močinić šokiran

Pogledajte što je za Rakitića najgore, a za Modrića najvažnije uoči Brazila!

Okupljanje, odlazak na primanje kod kardinala Bozanića i trening u Maksimiru. Tako je izgledao posljednji Vatreni dan u Hrvatskoj uoči leta za Brazil.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Nakon utakmice s Malijem, izbornik Kovač dao je igračima slobodan dan, a svi su složni u jednom: sada sve postaje maksimalno ozbiljno.
Najbolji hrvatski nogometaši ponovno su na okupu. Jedan slobodan dan nakon Malija svi su iskoristili za druženje s najbližima. Velika vatrena uzdanica iz vezne linije i osvajač Europske lige, Ivan Rakitić, teško se odvojio od kćerkice.
„Najgore, najgore. Lako je za Svjetsko prvenstvo, ali za kći mi je najgore", kaže Rakitić.

Devet sigurnih za meč desetljeća: Hrvate će u Brazilu dočekati nered i kaos!

Kovač nema alibi, a Brazilu su se rugali: Tko to ima Modrića i Rakitića?

A iza Vatrenih je i najgori dio priprema. Sada slijedi završno uigravanje, a vrijeme radi svoje: Brazil nam je pred vratima. Ostalo je još svega 10 dana.
"Ima vremena, ali i nema, tako da bude što prije, što brže", kaže Rakitić i dodaje:
"Sad se opet valja dobro spremiti, treba skupiti glave, skupiti snagu da budemo pravi."
Ivan Močinić svoj slobodan dan proveo je u čestitarskom tonu. Mnogi još ne mogu vjerovati da ga Kovač vodi na prvenstvo.
„Pa je, svi su ostali malo šokirani i iznenađeni, svi mi čestitaju. Stvarno dobio sam poruka i poziva ovih dana ko nikad do sad.

Jeste li bili šokirani?
"Jesam, malo jesam. Kad sam vidio da sam na popisu putnika bio sam malo iznenađen, naravno, ugodno. Sretan sam što idem u Brazil."
A najbolje želje na Mundijalu, Vatrenima je zaželio i kardinal Josip Bozanić.
"Srdačno vas sve pozdravljam ovdje u ovoj povijesnoj zgradi u kojoj je nekada živio sada blaženi Alojzije Stepinac. Pratit ćemo vas i molitvom i potporom u daljnjim osvajanjima u Brazilu", poručio je Bozanić.

Podršci se pridružio i predsjednik Ivo Josipović.
"Mislim da je potpuno neupitno da svi podržavamo reprezentaciju. Ja sam imao prilike susrest naše reprezentativce pred koji dan u Gorici. I naravno da sam im zaželio puno uspjeha ne samo u utakmici protiv Brazila već i u ostalim utakmicama. Svi ćemo biti uz našu reprezentaciju", kazao je predsjednik države.
A sve to osjećaju i igrači.
"Osjećaj, naravno da osjećam. Osjećam da smo se svi udružili kao jedno i da nam je svima zajednički cilj napraviti što bolji posao u Brazilu", ističe kapetan reprezentacije koja je nakon svega odradila i posljednji trening u Hrvatskoj.

Smijeha i dobrog raspoloženja nije nedostajalo.
"Je, bila je dobra atmosfera, bio je opuštajući trening. Lijepo smo se zabavili i to je to, idemo tamo spremni", kazao nam je Luka Modrić.
Na Lukinu adresu i danas je stigla nova pohvala. UEFA ga je uvrstila u momčad sezone cijele Lige prvaka.
"Lijepo je čuti da ima takvih razmišljanja, ali po meni je najbitnije da smo kao ekipa svi skupa. Onda možemo računati na prave stvari, ako nije tako, ne možemo ništa napraviti."

Vatreni u utorak, u 7 ujutro, putuju za Brazil.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider