Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A plasirali se na SP

Mundijal 'osakaćen' za velike zvijezde: Evo koga nećemo gledati u Brazilu!

Na Svjetskom prvenstvu iz različitih razloga neće nastupiti neke velike zvijezde čije su se reprezentacije plasirale na Mundijal…

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Jedna od najvećih svjetskih napadačkih zvijezda, Kolumbijac Radamel Falcao, ipak neće igrati na Svjetskom prvenstvu. Velika je to šteta za cijeli nogometni spektakl koji nas očekuje u Brazilu, a posebno za ambicije kolumbijske reprezentacije. Fantastični Falcao, nažalost, samo je jedan u nizu sjajnih igrača koje nećemo vidjeti na predstojećem prvenstvu. Falcaa je nakon operacije koljena u siječnju u bolničkom krevetu posjetio čak i kolumbijski predsjednik.

Svi su se nadali i vjerovali u oporavak, ali "El Tigre" nije spreman.
"Osjećam se dobro, ali sam svjestan kako još nemam dovoljno snage da bih bio spreman za utakmice. Nisam želio uzeti mjesto nekom od svojih suigrača koji je spreman 100 %, a isto tako nisam želio dodatno ugroziti svoje zdravlje. Ovo je bila teška, ali pametna odluka", kazao je Falcao.

Teške ozljede oduzele su važne igrače i velikanima: Englezima nema Thea Walcotta, Van der Vaarta za Oranje, Montoliva za Talijane i Thiaga Alcantare za Furiju. Meksikancima će dosta nedostajati Luis Montes, a Gancima Jerry Akaminko.

Svi ljubitelji nogometa htjeli bi da popis na tome i stane, ali upitni su nastupi još i fantastičnog Francuza Francka Riberyja, odličnog napadača Atletica i španjolske reprezentacije Diega Coste, te čudesnog Urugvajca Luisa Suareza koji je operiran prije desetak dana.

A tu je još i poveći broj poznatih imena koje njihovi izbornici nisu pozvali. Na veće ili manje iznenađenje navijača. Carlos Tevez nije izgladio nesporazume s izbornikom, Deschamps očito misli da bi mu Nasri remetio mir. Kod Brazila nema trojice nekada velikih imena Ronaldihna, Kake i Robinha, ali i dvojca iz Atletico Madrida. Prandelli nije želio čekati Giuseppea Rossija, Klinsman Donovana, dok su i Meksikanci bez jednog velikog imena. Vela je sam odbio igrati za "El Tri".

Ozljede i izborničke odluke uvijek su igrale važne uloge, no i dalje je mnogo više zvijezda koje su spremne za Brazil.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider