Kazna Šimuniću koja je jučer stigla bila je pomalo šokantna, nitko nije očekivao baš 10 utakmica zabrane igranja i dolaska na stadion za vrijeme utakmice hrvatske reprezentacije. No, strani mediji ne spominju je li kazna opravdano visoka ili ne, već samo navode obrazloženje FIFA-e i stare izjave Šimunića.

CNN piše kako će Joe Šimunić propustiti Svjetsko prvenstvo nakon kazne od 10 utakmica neigranja zbog pronacističkog skandiranja. Portal američke televizije u detalje navodi FIFA-ino obrazloženje, ali i donosi pokušaj opravdanja Šimunića nakon izbijanja skandala. Također, navodi se kako je HNS kažnjen za vrijeme Eura u tri navrata, zbog izgreda i rasizma navijača.

Slično je vijest o kazni Šimuniću prenio i britanski BBC, kao i Guardian koji samo prenosi obrazloženje FIFA-e. Mediji redom opisuju povike 'Za dom spremni' koji su se koristili u profašističkim ustaškom režimu za vrijeme 2. svjetskog rata.'

O kazni australskom Hrvatu piše i Sydney Morning Herald, kao i ostali najvažniji mediji u rodnoj zemlji Josipa Šimunića.

Anketa

Slažete li se s kaznom Šimuniću?

  • glasova
  • glasova

Pogledaj sve ankete

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.