Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šuker poručio:

'Žao mi je Šimunića, ali znaju se stajališta FIFA-e i HNS-a po pitanju diskriminacije'

Josip Šimunić propustit će Svjetsko prvenstvo u Brazilu nakon što je CAS potvrdio odluku FIFA-e.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Disciplinski odbor FIFA-e još je ranije ustvrdio da je igrač zajedno s publikom uzvikivao pozdrav, koji su u Drugom svjetskom ratu koristili pripadnici fašističko ustaškog pokreta.

Odbor se složio da je taj pozdrav bio diskriminirajući, te je uvrijedio dignitet skupine ljudi na rasnoj, religioznoj i etničkoj razini. Sada je Sportski arbitražni sud odbivši privatnu žalbu Šimunića samo potvrdio ovu odluku.

Slijedom toga, na snazi ostaje odluka da Šimunić 10 natjecateljskih utakmica ne može nastupiti za Hrvatsku, a tijekom tih utakmica zabranjen mu je i pristup stadionu.

"Žao mi je Josipa, ali dobro su poznati stavovi Fife, Uefe i HNS-a po pitanjima rasizma i diskriminacije i ova odluka slijedi takvu politiku. Međutim, to neće promijeniti status koji je zaslužio sa 105 nastupa za Hrvatsku. Josip je dao važan doprinos na našem putu do Brazila i reprezentativci će na Svjetskom prvenstvu sigurno igrati i za njega", izjavio je nakon ove odluke CAS-a predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider