Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Predsjednik HNS-a otvoreno

Šuker za UEFA-u: Trebamo se ponositi hrvatskim nogometnim identitetom

Predsjednik hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker dao je ekskluzivan intervju za službenu stranicu Europske nogometne organizacije (UEFA), u kojem je govorio o mladoj U17 reprezentaciji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mladi "vatreni" trenutno se nalaze u Slovačkoj gdje nastupaju na Europskom prvenstvu do 17 godina starosti, na kojem će u subotu pokušati izboriti polufinale i mjesto na Svjetskom prvenstvu protiv vršnjaka iz Ukrajine. Podsjetimo, Hrvatska je prvenstvo otvorila s dva remija 0-0 protiv Italije i Rusije, te joj je u posljednjem kolu neophodna pobjeda protiv Ukrajine za polufinale.

''Prioritet ove momčadi je osvajanje mjesta koje će nas odvesti na Svjetsko prvenstvo, odnosno cilj je biti barem treći u skupini. No, s obzirom na hrvatski mentalitet nitko neće igrati za treće, već samo za prvo mjesto. Nadam se da će uspjeti izboriti polufinale, te ujedno riješiti pitanje plasmana na SP U17'', rekao je strijelac 45 pogodaka za Hrvatsku.

Nakon što je Hrvatska mlada reprezentacija izborila Euro u kvalifikacijskoj skupini sa Španjolskom i Francuskom, mnogi su mišljenja da je ovo najbolja generacija igrača ikada iz "Lijepe naše".

''Istina je da ima sjajnih talenata u generaciji, ali čekajte... Ovo je tek prvi korak sjajnih mladića u nogometnoj karijeri. Drago mi je da imamo poštovanje cijeloga svijeta kada je nogomet u pitanju, ali realno gledajući to su još djeca. Nadam se da će nekolicina njih u budućnosti igrati i za A-reprezentaciju'', rekao je bivši igrač Real Madrida, te nastavio:

''Ovakve momčadi dokazuju da konstantno ulažemo u nogometni razvoj. Ovo je budućnost hrvatskog nogometa i uvjeren sam da će neki kad-tad stupiti na veliku scenu klubova i reprezentacije. Ukoliko ova reprezentacija izbori plasman na SP do 17 godina, te isto ponovi i seniorska vrsta, tada će Hrvatska postati jedina zemlja koja istovremeno ima reprezentacije na Svjetskim prvenstvima do 17 i 20 godina, te seniorskom SP-u. To bi za mene kao predsjednika HNS-a bilo ostvarenje sna'', otkrio je Šuker, te zaključio:

''Ovo je talentirana generacija, ali nemojmo stavljati preveliki pritisak na nju. Sve ovisi o njima i treneru. Budućnost hrvatskog nogometa je lijepa, to je jasno svima. Mi smo 1998. godine podigli letvicu na višu razinu, koju otada održavamo. Radimo na svom identitetu i trebamo biti ponosni na dosada učinjeno!'' (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider