Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Atmosfera odlična

Subašić: Stipe je broj 'jedan'; Vukojević: Konkurencija je pozitivna

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja s pripremama u austrijskom Bad Tatzmannsdorfu, a pred novinarima su se danas pojavili Danijel Subašić i Ognjen Vukojević.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

U ponedjeljak je s popisa kandidata za Brazil otpao i Niko Kranjčar te se reprezentativci nadaju kako više neće biti novih briga za izbornika Niku Kovača.

"Radimo intenzivno i samo se nadam da neće biti novih ozljeda. Kranjčar će sigurno nedostajati, on je bio jedan od glavnih igrača. Šteta je i zbog drugih ozljeda, ali situacija je sada takva i nadam se ćemo mi ostali stići zdravi do Brazila," kazao je vratar Monaca i hrvatske izabrane vrste Danijel Subašić.

Na brojne ozljede se osvrnuo i veznjak kijevskog Dynama.

"Žao mi je svih koji su otpali zbog ozljeda, svima je san ići na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Posebno mi je žao Nike Kranjčara, znam koliko je želio igrati u Brazilu. Sigurno ga je to pogodilo, a to je hendikep za sve nas", kazao je Vukojević.

Iza Subašića je odlična sezona u Monacu, no vratar momčadi iz Kneževine iskreno je priznao kako je u ovom trenutku Pletikosa broj jedan na hrvatskim vratima.

"Zna se da je Pletikosa broj jedan, ja sam tu ako se njemu nešto dogodi. Čekam svoju priliku, dobio sam šansu u Monacu i imam dobru sezonu iza sebe. To je sudbina nas vratara," kazao je osvrnuvši se i na brojna nagađanja oko njegove sudbine u Monacu.

"Nisam obraćao pažnju na glasine o transferima. Ja sam neprestano igrao i to dobro. Najvažnije je da smo osigurali Ligu prvaka te se nadam da ćemo se još pojačati. U sljedećoj sezoni čeka me nova borba za pozicije", rekao je.

Vukojević je propustio dodatne kvalifikacije za SP protiv Islanda, no nada se mjestu u zrakoplovu za Brazil:

"Konkurencija je pozitivna stvar, a imamo još i utakmicu u Osijeku s Malijem. Hrvatska je najkvalitetnija u veznoj liniji, no svatko vjeruje u sebe, pa tako i ja. Protiv Islanda sam imao žute kartone pa nisam konkurirao za prvi susret te sam automatski ispao i za uzvrat. Sada se osjećam odlično, treniram dobro i zdrav sam. U Dynamu sam igrao praktično sve utakmice, igrao sam kvalifikacije za reprezentaciju i mislim da mogu pomoći, posebno u trci i defanzivi. Stručni me stožer dobro poznaje".

Posljednji su mjeseci u Ukrajini gurnuli nogomet u drugi plan, a Vukojević prepričava:

"Budili smo se u neizvjesnosti, ali odigrali smo sve do kraja, makar i pred praznim tribinama. Problema nije bilo, ali nadam se da će se situacija u Ukrajini smiriti. Želim Ukrajincima mir. Ja imam ugovor još na godinu dana i zadovoljan sam, Kijev je moj drugi dom", poručio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider