Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
O falcau, hajduku...

Suba objasnio brazilskim novinarima zašto je Hrvatska najbolja u regiji

Hrvatska reprezentacija u srijedu očekuje prijateljska utakmica sa Švicarskom u St. Gallenu. Radi se prvoj provjeri u okviru priprema za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Okupljanje reprezentacije započelo je nedjelju, a danas bi se trebala okupiti kompletna momčad. Vratar Monaca Danijel Subašić prvi se pojavio pred novinarima na press-konferenciji.

Pretpostavljate li da ćete imati minutažu u St. Gallenu?

„Uvijek se nadaš da ćeš dobiti priliku, ali ne opterećujem se time. Ako dođe prilika, dođe, ako ne, nikome ništa. Zna se da je Plete broj jedan“, kaže Subašić koji u posljednjoj utakmici Monaca nije briljirao.

„Kneževi“ su izgubili na gostovanju kod St. Etiennea 2:0, a Subašić je loše reagirao kod drugog pogotka.

„Kad izgubite utakmicu i primite glup gol, nije ugodno. Ali, to je nogomet, treba se vratiti na staze uspjeha.“

Hrvatska je do sada igrala dvije utakmice sa Švicarskom, zabilježila je remi u natjecateljskoj utakmici i poraz u prijateljskom ogledu.

„Igrali smo nedavno s njima kad je bio izbornik Igor Štimac. Dobili su nas 4:2 u Splitu. Dobra su reprezentacija, imaju dobre igrače, bit će teško, ali kad je teško, mi uvijek igramo najbolje. Nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat.“

Usprkos nekim kiksevima u posljednje dvije utakmice, generalno se može reći da Subašić dobro brani cijelu sezonu u Monacu. Koliko su ga opterećivale vijesti da će Monaco angažirati drugog vratara?

„To me je samo dodatno motiviralo. Želim nastaviti ovako kako sam započeo i da dogodine igramo u Ligi prvaka.“

Najveća zvijezda Monaca je Radamel Falcao. Kolumbijac se teže ozlijedio i pitanje je hoće li nastupiti na Svjetskom prvenstvu.

„Nisam ga dugo vidio, ali pratim ga na društvenim mrežama. Daj Bože da se što prije vrati. Zna se što znači Monacu i kolumbijskoj reprezentaciji.“

Subašić pozorno prati situaciju u Hajduku, svojem bivšem klubu iz kojeg je prešao u Monaco.

„Dečki su gladni uspjeha, igraju odlično, Tudor ih odlično vodi, a što se tiče vratara, Kalinić je dobro branio, Stipica je također dobar. Drago mi je i zbog mog prijatelja Ježine koji je potpisao za Dinamo. Želim mu svu sreću.“

Brazilske novinare zanimalo je što Subašić misli o brazilskim napadačima - Neymaru, Fredu i ostalima.

„Sigurno su svjetski igrači. Da biste igrali za Brazil, morate biti iznimno kvalitetni. Otvaramo SP s Brazilom, bit će to veliki izazov za nas. Nadam se da ćemo polučiti pozitivan rezultat. Utakmica sa Švicarskom će nam biti dobra priprema, jer se radi o odličnoj reprezentaciji.“

Kako to da Hrvatska ima najbolje rezultate od svih država nastalih nakon raspada bivše Jugoslavije, zanimalo je brazilske novinare. Je li razlog taj što Hrvati najviše vole nogomet?

„Istina jest da volimo nogomet, da smo nogometna nacija, ali igramo sa srcem i ponosom za svoju zemlju. Dobri su i Bosna i Srbija, na ovim prostorima uvijek je bilo dobrih igrača, ali mislim da mi imamo najbolju reprezentaciju. To najbolje pokazuju naši rezultati, gotovo redovito nastupamo na najvećim turnirima.“

Kako ćete na Brazil bez Mandžukića, nastavili su Brazilci.

„Mandžukić je jedan od najboljih napadača u Europi, jasno da nam nije svejedno što ne može igrati, ali imamo još dobrih napadača, sigurno sam da će ga dostojno zamijeniti“, zaključio je Subašić.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider