Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Peruanci su se žalili...

Suarez se upisao u povijest i pobrinuo se za nove kontroverze!

Reprezentacija Urugvaja ostala je u igri za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu sljedeće godine. Na gostovanju kod Perua južnoamerički su prvaci došli do pete pobjede u kvalifikacijama…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Urugvaj je slavio s 2-1 na krilima Luisa Suareza koji je s nova dva pogotka postao najbolji strijelac svoje reprezentacije u povijesti (38). No, napadač Liverpoola se u Limi pobrinuo i za nove kontroverze. U 42. minuti je zabio iz penala koji je sam izborio, ali ostalo je nejasno je li ga Christian Ramos uopće dotaknuo. Dok su se domaći žalili, Suarez je mirno izveo udarac s bijele točke i doveo Urugvaj u vodstvo.


Luis Suarez Brilliant Goal vs Peru by LFCmostar

Novi se sporni trenutak dogodio samo tri minute kasnije kad je Yoshimar Yotun dobio izravni crveni karton zbog, činilo se, ne toliko oštrog starta na 26-godišnjem nogometašu ''redsa''. U nastavku je Suarez povećao vodstvo gostiju, a poraz domaćih je ublažio Jefferson Farfan. Urugvaj je tri utakmice prije kraja došao na peto mjesto, ono koje vodi u dodatne kvalifikacije protiv petoplasirane reprezentacije azijske skupine.

Iz Južne Amerike će se izravno na SP plasirati četiri najbolje momčadi, a u petak je veliki korak prema tom cilju napravila Kolumbija koja je u Barranquilli pobijedila Ekvador s 1-0 pogotkom Monacova krilnog napadača Jamesa Rodrigueza. Kolumbijci su sada na vrhu ljestvice izjednačeni s Argentinom koja je bila slobodna u ovom kolu.

Značajnu je pobjedu ostvario i Čile koji je kod kuće bio bolji od Venezuele s 3-0 i sada je na trećem mjestu s dva boda manje od dviju vodećih reprezentacija.

CONCACAF kvalifikacije za SP: Porazi Meksika i SAD-a

Nogometna reprezentacija Meksika dovela se u prilično neugodnu situaciju tri kola prije kraja CONCACAF kvalifikacija (Sjeverna i Srednja Amerika i Karibi) za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Meksiko je u 7. kolu na svome terenu poražen od Hondurasa s 2-1 čime je pao na četvrto mjesto, ono koje vodi samo u dodatne kvalifikacije protiv Novog Zelanda. No, Meksikancima prijeti i Panama koja je na petom mjestu sa samo bodom manje.

Meksiko je u petak poveo već u šestoj minuti pogotkom Oribea Peralte, ali su gosti u samo tri minute nastavka kreirali preokret. U 64. je minuti izjednačio Jerry Bengtson, a dok se domaći još nisu ni snašli, pobjedu je Hondurasu osigurao Carlo Costly.

Nakon 12 uzastopnih pobjeda reprezentacija SAD-a, predvođena njemačkim stručnjakom Jürgenom Klinsmannom, pala je u Kostarici. Domaći su već nakon deset minuta vodili s 2-0 pogocima Jhonnyja Acoste i Celsa Borgesa. Pred kraj prvog dijela s bijele je točke smanjio Clint Dempsey, ali Amerikanci nisu uspjeli doći ni do boda. Štoviše, u 76. su minuti primili i treći gol, a strijelac je bio Joel Campbell.

Kostarika je sada na prvom mjestu s bodom više od SAD-a i tri od Hondurasa. (TS)

Južnoameričke kvalifikacije za SP, 14. kolo:

Peru - Urugvaj 1-2 (Farfan 84 / Suarez 42 - 11m, 67)

Čile - Venezuela 3-0 (Vargas 10, Gonzalez 30, Vidal 84)

Paragvaj - Bolivija 4-0 (Fabbro 17, Santa Cruz 47, Ortiz 81, Gomez 84)

Kolumbija - Ekvador 1-0 (Rodriguez 31)

Redoslijed: 1. Argentina 26 (-1), 2. Kolumbija 26 (-1), 3. Čile 24, 4. Ekvador 21 (-1), 5. Urugvaj 19 (-1), 6. Venezuela 16, 7. Peru 14 (-1), 8. Paragvaj 11 (-1), 9. Bolivija 10

CONCACAF kvalifikacije za SP, 7. kolo:

Kostarika - SAD 3-1 (Acosta 3, Borges 10, Campbell 76 / Dempsey 43 - 11m)

Meksiko - Honduras 1-2 (Peralta 6 / Bengtson 64, Costly 66)

Panama - Jamajka 0-0

Redoslijed: 1. Kostarika 14, 2. SAD 13, 3. Honduras 10, 4. Meksiko 8, 5. Panama 7, 6. Jamajka 3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider