Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Belgija dobila Slovačku

Stopostotan učinak hrvatskih suparnika u kvalifikcijama za SP

Svi suparnici nogometne reprezentacije Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koje će se 2014. godine održati u Brazilu, slavili su u prijateljskim utakmicama...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Belgija, vodeća reprezentacija skupine s identičnim brojem bodova kao i Hrvatska (10), je slavila u Bruggeu 2-1 protiv Slovačke i to pogotkom u prvoj minuti sudačkog dodatka. Eden Hazard doveo je Belgiju u vodstvo u 10. minuti s bijele točke, a za Slovačku je u 88. izjednačio Richard Lašik. Pobjedu "crvenim vragovima" donio je Dries Mertens u spomenutoj sudačkoj nadoknadi.

Wales je u Swanseaju slavio protiv Austrije identičnim rezultatom, a junak otočke reprezentacije bio je prema očekivanju Gareth Bale. Najprije je u 21. zabio za vodstvo 1-0, a potom je u 52. asistirao Samu Vokesu za 2-0. Konačan rezultat postavio je Marc Janko u 75. minuti utakmice.

Škotska je u Aberdeenu s minimalnih 1-0 bila bolja od Estonije, a jedini pogodak na susretu gledatelji su mogli vidjeti u 39. minuti prvog dijela, kada je Charlie Mulgrew zabio na asistenciju imenjaka Adama.

Hrvatska nakon višemjesečne stanke prvu utakmicu nastavka kvalifikacija igra 22. ožujka na Maksimiru protiv Srbije, a četiri dana nakon toga gostuje kod Walesa. (TS) 

Prijateljske:

Belgija - Slovačka 2-1 (Hazard 10-11m, Mertens 90+1 / Lašik 88)

Wales - Austrija 2-1 (Bale 21, Vokes 52 / Janko 75)

Škotska - Estonija 1-0 (Mulgrew 39)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider