Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Okršaj s Južnom Korejom

Štimac pozvao Petrića i nove 'klince', Šuker predstavio braću Kovač!

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacijeobjavio je popis kandidata za prijateljsku utakmicu s Južnom Korejom 6. veljače u Londonu, a U-21 reprezentacija je dobila nove izbornike.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najveća novost je povratak Mladena Petrića u kadar reprezentacije. Poziv su dobili i Dinamovi nogometaši Mateo Kovačić i Arijan Ademi te veznjak Hajduka Franko Andrijašević.

Štimac je čestitao novom tandemu na čelu U-21 reprezentacije, braći Niki i Robertu Kovač.
„Braći Kovač želim svu sreću u budućem radu“, rekao je izbornik na početku press-konferencije, a potom se osvrnuo na utakmicu s Korejcima.

„Radi se o vrlo ozbiljnom protivniku, koji ima rezultate i prema kojem ćemo se na jednak način postaviti. Činjenica jest da je termin malo nezgodan, dosta igrača je još u fazi priprema. U London ću voditi 19 igrača, a samo 17 ih će moći nastupiti“, kazao je Štimac.

Poklopilo se da će Petrić imati povratak u reprezentaciju na „svojem“ Craven Cottageu, stadionu Fulhama.
„Moramo mu pružiti priliku kako bismo vidjeli možemo li na njega računati u budućnosti“, kazao je Štimac.

Izbornik je prokomentirao i najavljeni odlazak Josipa Radoševića u Serie A.

„Značajno je za hrvatski nogomet da talijanski klubovi traže tako mladog igrača. To je potvrda dobrog rada u Hajduku, ali i našeg zajedničkog rada. Pomagat ću hrvatskom klupskom nogometu, ali nikako na štetu učinka reprezentacije.“

Štimac je rekao ponešto i o polusezoni Luke Modrića u Real Madridu.

„Luka nije prošao pripreme i to se moralo osjetiti na njegovoj formi. Mourinho je s njim zadovoljan, ali i svjestan problema. Za Real i Modrića tek dolazi ono pravo u nastavku sezone“, kazao je Štimac te dodao kako napadač Intera Marko Livaja na širem popisu te će imati priliku izboriti reprezentativni dres.

Nešto istočnije, u hotelu Hilton Davor Šuker predstavio je braću Kovač.

''Oni znaju što znači nositi dres reprezentacije. Mladi će u njima imati uzor.''

Niko Kovač zamolio je za strpljenje: ''Nemojte odmah biti kritični, ovo je dugotrajan projekt.''

Popis kandidata za Južnu Koreju:

Pletikosa, Krešić, Strinić, Vida, Srn, Ćorluka, Šimunić, Lovren, Schildenfeld, Maloča, Modrić, Vukojević, Ademi, Radošević, Kovačić, Andrijašević, Sammir, Rakitić, Kranjčar, Perišić, Olić, Petrić, Mandžukić, Jelavić, Kalinić, Da Silva.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider