Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gol-razlika može odlučiti

Štimac najavio 'golijadu': Navijačima vraćamo sve protiv Škotske!

Najbolji hrvatski nogometaši ušli su u drugu fazu priprema za nadolazeći kvalifikacijski susret sa Škotskom i preselili se u Zagreb...

Nošen fantastičnim prijemom iz Međugorja i zapadne Hercegovine, izbornik Štimac poručuje: „Škotsku ćemo pobijediti s nekoliko golova razlike te tako na najbolji način zahvaliti navijačima.“

Nakon Mostara i Širokog Brijega te općenito fantastične atmosfere u Zapadnoj Hercegovini, hrvatska nogometna reprezentacija vratila se u svoj zagrebački dom. Cvrkut ptica i tišina dobro dođu malo za promjenu, iako se još pamti sjajan hercegovački tjedan.

"Ja sam znao što nas čeka, ali želio sam da ostatak Hrvatske vidi kako se voli reprezentacija, kako se ona dočekuje i kako se prema njoj odnosi", kazao je izbornik Igor Štimac.

Kako su igrači to prihvatili?
"Igrači su puni dojmova. Neizmjerno zahvalni za sve što su proživjeli dole. I imamo jedan dogovor da sve to vratimo svima zajedno u petak na stadionu Maksimir."

Petak donosi ogled s rasterećenim Škotima. Posljednjeplasirana momačd skupine s tek dva osvojena boda, naglašava Štimac, neće biti lagan zalogaj:
"Pa mi koji jesmo treneri znamo da su ovo najneugodnije utakmice - svi su već uknjižili bodove, a mi ih tek trebamo osvojiti. "

Prvi zagrebački treninzi dodatno su utvrdili izbornikov plan. Agresivno, plitko i maksimalno ofenzivno.
"Neću to skrivati jer u tome se ne krije nikakvo podcjenjivanje protivnika nego jednostavno naš cilj. Naš cilj je pobijediti sa što više razlike i ako je moguće otkloniti diskusije oko gol-razlike u odnosu na prve dvije pozicije."

S obzirom na razliku u kvaliteti, plan je sasvim logičan. U petak to još treba potvrditi i na travnjaku.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider