Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opet sve iznenadio

Štimac objavio popis: Pozvao Halilovića, ali i Tomasova!

Hrvatska nogometna reprezentacija 7. lipnja u Zagrebu igra protiv Škotske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Izbornik Igor Štimac objavio je na press konferenciji u Splitu širi popis s 33 reprezentativca koji konkuriraju za kvalifikacijsku utakmicu sa Škotskom 7. lipnja te prijateljsku s Portugalom u Ženevi četiri dana kasnije. Već smo najavili kako će Štimac pozvati i neke debitante, što je ovaj širi popis i potvrdio.

Na njemu su se našla imena Alena Halilovića i Tina Jedvaja iz Dinama, Hrvoja Milića iz Istre 1961, Marija Maloče iz Hajduka, Matea Pavlovića iz Werdera, ali i Marina Tomasova koji igra u drugoligašu Munchen 1860.

Igor Štimac već je ranije najavio da bi pozive mogli dobiti Dinamovi dragulji, te Hrvoje Milić koji bi mogao biti novo rješenje za lijevi bok. Ipak, malo iznenađuje poziv Marinu Tomasovu.

Dio igrača na pripreme u Međugorje, ostali stižu u Zagreb

Na prvom dijelu priprema u Međugorju u susjednoj Bosni i Hercegovini (27.5 - 2.6.) okupit će se većina pozvanih. U Zagrebu se 3. lipnja, četiri dana uoči Škota, reprezentaciji priključuju Pletikosa, Subašić, Srna, Strinić, Rakitić, Mandžukić, Kalinić i Schildenfeld. Luka Modrić reprezentaciji će se priključiti 9. lipnja.

Treba reći i kako Modrić, Lovren i Ćorluka zbog žutih kartona ne konkuriraju za utakmicu sa Škotima.

Izbornik je na početku obraćanja novinarima pohvalio aktere sjajne utakmice finala Kupa na Maksimiru u kojoj su Lokomotiva i Hajduk odigrali 3:3, a Kup je otišao u Split.

Želi vidjeti Halilovića, Jedvaja, Tomasova...

Onda se Štimac osvrnuo na neke od novih imena u krugu reprezentacije:

''To je jedinstvena prilika da vidimo šest-sedam mladih igrača. Htio sam završiti priču oko pozivanja Alena Halilovića i nadam se njegovom skorom debiju u A reprezentaciji. On je prošao sve uzraste u reprezentaciji, ali treba biti oprezan jer je veliki zalog za budućnost.''

''Tin Jedvaj je skrenuo pozornost i želim ga upoznati. Želim vidjeti što može Marin Tomasov, jer ga nemamo prilike previše pratiti, a odigrao je kao krilo neke odlične utakmice.''

Spominjao je izbornik i Antu Rebića, koji ipak nije dobio poziv jer su 'Perišić i Kranjčar na lijevom krilu ispred njega'.

Tri boda i mir pred Srbiju

Pred hrvatskom reprezentacijom naslabija je momčad u skupini - Škotska. No, izbornik Štimac ne smatra kako će Škoti pasti 'samo tako' na Maksimiru.

''Njihov trener želi zaokret. Želi skinuti skalp nekog jakog protivnika i pomaknuti stvari. Želim tri boda i mir uoči strašnog gostovanja u Beogradu'', poručio je izbornik i dodao kako će eliminirati svako moguće opuštanje svojih igrača.

Zanimljivo, stručnom stožeru reprezentacije u Međugorju će se priključiti i Mišo Krstičević kojeg je Štimac davno pozvao među svoje pomoćnike. Tako su Štimac i Hajduk samo zamijenili trenere.

Širi popis za utakmice za Škotskom i Portugalom:

Vratari: Pletikosa, Subašić, Krešić, Tomić

Braniči: Ćorluka, Srna, Strinić, Šimunić, Vida, Vrsaljko, Milić, Maloča, Jedvaj, Pavlović, Lovren, Schildenfeld

Veznjaci: Modrić, Rakitić, Badelj, Kovačić, Vukojević, Iličević, Halilović, Sammir, Kranjčar, Perišić, Ademi, Tomasov

Napadači: Mandžukić, Olić, Eduardo, Jelavić, Kalinić

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider