Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Darivao djecu

Srna o kazni Šimuniću, Mandži, Kovaču, akciji Šahtara, respektu Brazilaca...

Dario Srna osobno je uručio veliku donaciju Šahtara iz Donjecka Klinici za dječje bolesti u Zagrebu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i ukrajinskog Šahtara Darijo Srna donirao je u ime svog kluba 210 tisuća kuna dječjoj bolnici u Klaićevoj kojom će sudjelovati u kupnji uređaja za urološku endoskopiju djece.

''Inicijator je moj trener (Mircea Lucescu, opa.a.) koji će takve poklone uručiti i u Bukurešu, Češkoj, Brazilu... To je početak humanitarnih akcija koje će Šahtar pokrenuti u Europi. Poslao bih apel drugim ljudima koji su dobrostojeći. To su sve mala djeca koja trebaju pomoć, a mi sportaši možemo s malim donacijama puno pomoći'', rekao je Darijo Srna za Dnevnik Nove TV.

Kapetan je komentirao i aktualna događanja oko hrvatske reprezentacije.

''Skupina na SP-u je teška, ali mene to ne brine. Mi moramo biti ponosni što igramo na otvaranju SP-a protiv Brazila pred 80 tisuća ljudi. Tko ne zna za Hrvatsku, znat će nakon te utakmice.''
Hendikep će biti izostanak Mandžukića i Šimunića, za kojeg Srna smatra kako još uvijek ima šanse zaigrati u Brazilu ako mu prođe žalba.

''Žao mi je što nema Mandžukića, pod upitnikom je vjerojatno i Joe. Ima potporu svih igrača, kažnjen je brutalno, ali ne možemo utjecati na tu kaznu. Svi koji znaju Joea znaju da nije htio ništa loše pokazati. On je dobra duša, domoljub, ja mu ništa ne zamjeram jer u tom trenutku su takve bile emocije. Nije htio nikoga povrijediti, ima prijatelje iz svih nacija.''

Njegov bivši igrač Fernandinho (prešao u Man City) i aktualni suigrač Bernard bit će u sastavu Brazila.

''Oni respektiraju Hrvatsku, pričao sam s njima. Oni nas respektiraju, ali su samouvjereni jer igraju kući.''

Za kraj je Darijo iz bolnice u Klaićevoj poželio našim gledateljima i čitateljima puno zdravlja u 2014. godini.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider