Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za svaku pohvalu

Srbija je samo u jednom ispred Hrvatske: I bit će još dugo...

Da je Hrvatska nogometno jača od Srbije priznaju i naši sutrašnji protivnici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Individualna kvaliteta, momčadski duh, stanje u aktualnim kvalifikacijama, ali i povijest nastupa na velikim natjecanjima neosporan su pokazatelj hrvatske nadmoći.

>> Mihajlović: Lijepo mi je u Zagrebu, a tko dobije crveni bolje da ga nema

>> Pogledajte kakva se koreografija sprema na Maksimiru

>> Srbi oprobali hrvatsku travu: Orlovi trenirali na Maksimiru

No, u jednom elementu Srbija je daleko ispred nas - infrastrukturi. Srpska reprezentacija u Staroj Pazovi dobila je nogometni kamp najviše kategorije. Vrhunski objekt za pripreme svih reprezentacija nešto je o čemu Hrvatska godinama uzaludno mašta. Već na prvi pogled, centar u Staroj Pazovi odaje dojam supermodernog sportskog zdanja. Udaljen svega 30-ak kilometara od Beograda pruža sve potrebno za savršenu pripremu reprezentacije Srbije.

"Na površini od 11 i po tisuća kvadratnih metara, nalazi se šest terena, od čega jedan s umjetnom travom. U sklopu smještajnog dela imamo 64 sobe i 4 apartmana, a sve na nivou hotela sa četiri zvjezdice", ističe Zoran Janković, direktor kampa.

Tu je i fantastičan wellnes i spa dio, vrhunska teretana te multifunkcionalna dvorana koju za pripreme koriste rukometne i odbojkaške reprezentacije Srbije. Izgradnja kampa stajala je 15 milijuna eura - tri milijuna eura stiglo je od UEFA-e, još 4-5 od države i FIFA-e. Ostatak? Preostalih gotovo 8 milijuna uložio je Savez od novca zarađenog nastupom na Svjetskom prvenstvu 2010.

"Sportski centar je i otvorena ustanova koja funkcionira po tržišnom principu. Naime, naši gosti su u posljednjih godinu dana i velike kompanije koje tu organiziraju svoje team buildinge", ističe Janković.

Taj dio donosi im čak 40-ak prihoda i gura cjelokupni projekt do omanjeg, ali sigurnog profita. Za svaku pohvalu.

Hrvatski reprezentativci o nečemu ovakvom trenutno mogu samo sanjati...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider