Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svjetsko prvenstvo U20

Španjolska pobjedom protiv Gane izborila plasman u drugi krug

Španjolski nogometaši do 20 godina plasirali su se u drugi krug Svjetskog prvenstva nakon što su i u drugom ogledu svoje skupine A upisali drugu pobjedu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon uvjerljivog nastupa protiv SAD-a i pobjede 4-1, u drugom su nastupu Španjolci bili nešto rezerviraniji, ali su ipak slavili protiv Gane (1-0). Odluka je u vidu pogotka pala na samom startu utakmice - u 13. minuti je igrač druge Realove momčadi Jese Rodriguez postigao jedini pogodak, a ujedno je došao time i do trećeg pogotka na prvenstvu.

U toj skupini A su još Francuzi i Amerikanci odigrali bez pobjednika (1-1) čime su američki mladi nogometaši ostali u igri za prolaz. Bod je Amerikancima donio Cuevas pogotkom u 85. minuti.

U skupini B je Portugal odigrao novu utakmicu s mnogo pogodaka. Prvo je Portugal svladao Nigeriju 3-2 u 1. kolu, a ovog ponedjeljka su Portugalci odigrali "tek" 2-2 protiv Južne Koreje. Dva puta su Portugalci vodili, ali je na kraju završilo bez pobjednika.

U drugoj je utakmici skupine B Nigerija vrlo lako riješila problem zvan Kuba i slavila 3-0. Dva je pogotka na tom ogledu postigao Aminu Umar. (TS)

Svjetsko nogometno prvenstvo U20, 2. kolo:

skupina A

Francuska - SAD 1-1 (Sanogo 49-11m / Cuevas 85)

Španjolska - Gana 1-0 (Jese Rodriguez 13)

Redoslijed: 1. Španjolska 6, 2. Francuska 4, 3. SAD 1, 4. Gana 0.

skupina B

Nigerija - Kuba 3-0 (Aminu 19, 23, Ajagun 67)

Portugal - Južna Koreja 2-2 (Aladje 3, Bruma 60 / Ryu 45, Kim 76)

Redoslijed: 1. Portugal 4, 2. Južna Koreja 4, 3. Nigerija 3, 4. Kuba 0.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider