Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opet u finalu

Španjolska i Italija vladari europskog i svjetskog nogometa

U utorak će se u Jeruzalemu odigrati finalna utakmica Europskog prvenstva nogometaša do 21 godine. O naslovu će odlučivati završni dvoboj Španjolaca i Talijana...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolci su s 3-0 pobijedili Norvešku (dva pogotka u samoj završnici), dok je u tvrdom ogledu Italija bila bolja od Nizozemske s 1-0.

Mladi španjolski nogometaši su branitelji naslova, a Talijani su najuspješnija nogometna nacija u povijesti. U ovom natjecanju osvojili su dosad pet naslova europskih prvaka, a posljednji 2004. godine.

Te brojke govore da su mladi Talijani i Španjolci vladali ranije, a i u sadašnjosti, mlađim uzrastima u Europi.

Vladari europskog i svjetskog nobometa

Dodamo li tome da su seniori Talijani i Španjolci posljednji svjetski prvaci (Italija 2006., Španjolska 2010.), odnosno, da su Španjolci uzeli posljednja dva europska naslova, a na posljednjem Euru su igrali finale protiv Italije, dolazimo do jednostavnog zaključka da su i jedni i drugi vladari možda ne samo europskog, već i svjetskog reprezentativnog nogometa u posljednjih skoro deset godina.

''Španjolci su favoriti, ali mislim da ne zaostajemo previše za njima. Dapače'', rekao je Fabio Borini, strijelac jedinog polufinalnog pogotka protiv Nizozemaca i sjajni nekadašnji igrač Rome, a danas Liverpoolov adut.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider