Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Marca otkriva

Španjolci imaju razloga za brigu: I dodatne kvalifikacije su u opasnosti!

Aktualni svjetski nogometni prvaci Španjolci, nakon četiri odigrana kola u skupini I kvalifikacija za SP u Brazilu 2014. godine, strahuju od ispadanja već u ovoj fazi natjecanja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naime, s obzirom da ima devet kvalifikacijskih skupina, najlošija drugoplasirana momčad istih neće vidjeti ni dodatne kvalifikacije za odlazak u Brazil! Španjolska se u ovom trenutku nalazi upravo na toj diobi najlošije drugoplasirane reprezentacije, zajedno s Izraelom i Švedskom!

Dodatna otežavajuća stvar za "furiju" jest i činjenica da ona u skupini ima za odigrati osam utakmica, dok sve druge reprezentacije u kvalifikacijama igraju 10! Jedino je španjolska skupina ta koja ima pet reprezentacija.

Španjolski mediji dali su poveći medijski prostor razno raznim kombinacijama po kojima bi njihova reprezentacija direktno izborila plasman u Brazil ili barem kroz dodatne kvalifikacije. "Najjednostavnija" opcija čini se pobjeda u Parizu u utorak protiv Francuske, a nakon toga upisivanje po tri boda u preostale tri utakmice u skupini.

Trenutno je Francuska vodeća reprezentacija skupine, s 10 bodova na svom kontu, ponajviše zahvaljujući remiju u Španjolskoj, i remiju "furije" u petak kod kuće protiv Finske! Španjolska ima dva boda manje, tako da bi pobjedom u utorak preuzela sudbinu odlaska u Brazil u svoje ruke. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider