Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakvu klupu ima Hrvatska!

Škotski izbornik uzdiše: Da bar ja imam dileme kao Štimac...

Izbornik škotskih nogometaša Gordon Strachan ne smatra da će Hrvatska biti znatno oslabljena ukoliko u sutrašnjoj utakmici u Glasgowu zaigra bez nekolicine igrača kojima prijeti drugi žuti karton…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, Vedran Ćorluka, Luka Modrić, Mario Mandžukić, Niko Kranjčar, Nikica Jelavić, Gordon Schildenfeld, Ivan Strinić, Eduardo i Ognjen Vukojević imaju žute kartone i u slučaju opomene protiv Škotske, ne bi mogli igrati u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Hrvatski izbornik Igor Štimac zato razmišlja da u rezultatski nevažnom posljednjem dvoboju u kvalifikacijskoj skupini A određene igrače poštedi nastupa.

>> Štimac: Utakmica sa Škotskom bit će nam poput treninga!

>> Velika dilema u Glasgowu: Trebaju li igrati najbolji?

„Igor je u dilemi, izvesti te igrače na teren ili ne. No, meni ne bi smetalo da imam takvu dilemu“, poručio je Strachan dan prije ogleda na Hampden Parku.

„Budimo pošteni, Hrvati imaju jaku momčad. Mogu si priuštiti da izostave jednog, dvojicu, trojicu, četvoricu ili petoricu igrača i da ih to ne oslabi. Gledao sam ih neki dan protiv Belgije (poraz Hrvatske 1-2, op. a.). Promijenili su sustav u odnosu na utakmicu protiv nas, ali klupa im je i dalje bila dobra. Zapravo su igrali dobro u prvih 20 minuta, nesretno su se našli u zaostatku“, dodao je 56-godišnji stručnjak.

Na pitanje kako bi se on ponašao da ima problema s kartonima poput Štimca, odgovorio je:

„Morate poznavati igrače, znati koliko su disciplinirani i imati povjerenja u njih da neće dobiti karton. No, u modernom nogometu možeš dobiti žuti karton i za običnu sitnicu, tako da bi to mogao biti problem. U svakom slučaju, radujemo se utakmici, a Hrvatskoj želimo sve najbolje u dodatnim kvalifikacijama jer se radi o vrlo dobroj momčadi. Dogodilo se da su završili iza Belgije koja u ovom trenutku ima nekoliko izvanrednih igrača."

Podsjetimo, Škotska je u lipnju u Zagrebu pobijedila Hrvatsku s 1-0 pogotkom Roberta Snodgrassa.“ (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider