Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drama na skupštini HNS-a

Skansi uzvratio UEFA-i i Platiniju, Mamić i Surkis u nevjerici: 'Prijeti vam izolacija!'

Na današnjoj skupštini HNS-a prisustvovao je i Grigorij Surkis, predsjednik Izvršnog odbora UEFA-e.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker na skupštinu je stigao unatoč virozi. Na otvaranju je poručio kako unatoč svemu što se događalo u prošlosti između Hrvatske i Srbije, na utakmici svih utakmica moramo svi zajedno pokazati respekt prema protivniku.

>> Mamić izvrijeđao Skansija, on uzvraća: 'Želi da njegova partija dođe na vlast!'

>> Ovo je pismo koje je razbjesnilo Surkisa i Mamića!

>> Jovanović udario po HNS-u: Prodaju licemjerje, maglu i demagogiju!

Najzanimljivije je to što je na skupštinu stigao i poznati ukrajinski tajkun, ali i predsjednik UEFA-inog Izvršnog odbora Grigorij Surkis. Ponovio je sadržaj poznatog pisma Michela Platinija u kojem se za loše stanje u hrvatskom nogometu optužuju huligani, no Surkis je rekao kako je UEFA zabrinuta i zbog sumnji u namještanje utakmica.

Stigao Skansi i napravio opći kaos

Na skupštini je bio i zamjenik ministra Jovanovića, Petar Skansi koji je prisutnima pročitao odgovor Vlade tj. Zorana Milanovića Michelu Platiniju. U njemu se navodi kako je Vlada prepoznala važnost borbe protiv nasilja te inzistira na provođenju zakona, dok se nevjerojatnim smatra HNS-ovo prebacivanje odgovornosti na Vladu.

'Cijela Europa ima problem s huliganima, a pismo Platinija je neprimjereno!'

''Cijela se Europa susreće s rasizmom i nasiljem. Fenomen ekspanzije nasilja počesto je povezan s problematikom koje nema veze sa sportom. Ne slažemo se potenciranjem gospodina Platinija, posebno u svjetlu korupcijskih afera koje potresaju UEFA-u. Ne slažemo se s tezom da sudbina nogometa ovisi Vladi, već o HNS-u jer je on organizator natjecanja. Hrvatski nogometni savez trebao bi podržati Vladu, a ne prozivati je. Mi smo poslali dopis HNS-u za postupak licenciranje koji se ne poštuje od 2004. godine. Stoga pismo gospodina Platinija predsjedniku Zoranu Milanoviću smatramo diplomatski neprimjerenim!''

Skansi je rekao kako će od ljeta svi klubovi morati imati povjerenika za sigurnost i kontrolnu sobu. Do 2014. morat će svi imati video-nadzor, a od sljedećeg ljeta prvoligaški stadioni morat će imati brojače ulaznica.

''HNS je to dužan to provesti.''

Surkis je odlučio odgovoriti te ponovio kako Hrvatskoj prijeti izbacivanje klubova iz natjecanja UEFA-e

''Pogođen sam ovim što sam čuo i iznenađen. Ako HNS prebacuje odgovornost na ministarstvo, onda i to nije u redu. No, ako se na vašim stadionima i dalje budu događali neredi, moguće je da vaši klubovi budu izbačeni iz europskih natjecanja. Hrvatska bi se mogla naći u izolaciji.''

Zdravko Mamić poslao Surkisu poziv u pomoć

Nakon što je Skansi pročitao dogovor UEFA-i i stav hrvatske Vlade, Zdravko Mamić je bio bijesan.

''Vlatko Marković je bio na pet Svjetskih prvenstava, a mi smo ga morali smijeniti zbog politike. Gospodine Surkis, ograđujem se kao Hrvat od pisma premijera Milanovića i ispričavam vam se'', bjesnio je Mamić koji je ponovio tezu o velikoj uroti protiv Dinama i HNS-a.

''Mi u HNS-u imamo problem s huliganima i politikom. Ova vlast želi smijeniti vodeće ljude hrvatskog nogometa i zavladati sportom. Gospodine Surkis, ne stavljajte nas na cjedilu.''

''Ne vjerujem da je ovo napisao Zoran Milanović. Ne vjerujem da on može napraviti takav diplomatski gaf. Mi nemamo problem s nvijačima, oni su naš ponos nego s grupama huligana. G. Surkis, poručite UEFA-i da ih Hrvati vole.''

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider