Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svjetsko prvenstvo U20

Hrvatska u osminu finala s prvog mjesta: Sjajan gol Rebića!

Hrvatska je pobijedila Novi Zeland s 2:1, dok je Urugvaj deklasirao Uzbekistan sa 4:0 u posljednjem kolu skupine F Svjetskog prvenstvo U20 u Turskoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je reprezentacija u posljednjem kolu prvoga kruga u Bursi bila bolja od Novog Zelanda s 2-1, a kako je u drugoj utakmici Urugvaj deklasirao Uzbekistan (4-0), izabranici Dinka Jeličića su sa sedam bodova ugrabili prvo mjesto. Urugvaj je drugi, a u osminu finala je prošao i Uzbekistan kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane vrste iz svih skupina.

Jeličić je u ovoj utakmici odlučio odmoriti nekoliko igrača, pa je tako Marko Livaja svih 90 minuta proveo na klupi, a Ante Rebić je ušao u drugom poluvremenu. No, i ''šarena'' hrvatska postava uspjela je slomiti Novozelanđane, a do vodstva je naša reprezentacija došla već u 11. minuti kada je Mato Miloš ubacio s lijevog krila, a Stipe Perica pogodio glavom.

U 75. minuti na 2-0 je povećao sjajni Rebić koji je najprije fintom izbacio čuvara, a onda lijepo pogodio s ruba kaznenog prostora.

Hrvatska je Novozelanđanima ipak do kraja omogućila da postignu prvi i jedini pogodak na prvenstvu. Louis Fenton je srušen u šesnaestercu nakon čega je sam izveo penal i postavio konačnih 2-1.

Hrvatska će u osmini finala igrati protiv drugoplasirane momčadi iz skupine E, a kandidati za tu poziciju su Irak, Čile i Engleska. Utakmica će se igrati u srijedu u Bursi.

Svjetsko nogometno prvenstvo U20, 3. kolo:

Skupina E

Irak - Čile (kasnije)

Engleska - Egipat (kasnije)

Redoslijed: 1. Irak 4, 2. Čile 4, 3. Engleska 2, 4. Egipat 0 

Skupina F

Hrvatska - Novi Zeland 2-1 (Perica 11, Rebić 75 / Fenton 84 - 11m)

Urugvaj - Uzbekistan 4-0 (Acevedo 38, Lopez 47, De Arrascaeta 64, Bentancourt 77)

Redoslijed: 1. Hrvatska 7, 2. Urugvaj 6, 3. Uzbekistan 4, 4. Novi Zeland 0

Tijek utakmice: Hrvatska - Novi Zeland 2:1

90' Kraj utakmice.

83' Novi Zeland je smanjio na 2:1 iz jedanaesterca. Strijelac je Fenton.

75' GOOOL!!! Rebić je povisio na 2:0 prekrasnim golom. Pajač je proigrao Rebića a ovaj je prvo fintirao svojeg čuvara a potom je kroz dvojicu igrača poslao loptu u gornji desni kut.

45' Prvo poluvrijeme je završeno. Hrvatska vodi 1:0.

11' GOOOOL!!! Hrvatska je povela golom Perice, koji je nakon ubačaja Miloša s lijeve strane, glavom prebacio golmana Novog Zelanda.

1' Utakmica je počela.

Nakon pobjede nad Urugvajom i remija s Uzbekistanom, Hrvatska protiv Novog Zelanda treba bod kako bi osigurala plasman u drugi krug natjecanja. Bude li Hrvatska druga u skupini, ide na Nigeriju u Istanbulu.

Hrvatska: Sluga, Gorupec, Perić, Perica, Miloš, Brlek, Kovai, Paja, Miški, Ivančić, Šimunović.

Novi Zeland: Crocombe, Roux, Adams, Howieson, Payne, Boyd, Higgins, Elia, Thomas, Jordan.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider