Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hoće li uspjeti?

Šimunić započeo obranu pred CAS-om u Lausanni

Na Sportskom arbitražnom sudu (CAS) u Lausanni započelo je iznošenje argumenata i sučeljavanje svjedoka u slučaju Josipa Šimunića kojeg je Disciplinske komisije Fife zbog povika "Za dom" kaznila s deset utakmice zabrane igranja i pristupa brazilskim stadionima tijekom SP te globom od 30.000 švicarskih franaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tu kaznu Šimuniću je potvrdila i Komisija za žalbe Fife, pa je njegov odvjetnički tim slučaj uputio CASU čija će tri suca danas započeti sa ispitivanjem svjedoka obiju strana, a konačnu odluku obznanit će u ponedjeljak, 12. svibnja. Tada će se i znati hoće li izbornik Niko Kovač moći staviti 36-godišnjeg stopera Dinama na popis reprezentativaca na koje računa za nastup na SP u Brazilu.

Dobri poznavatelji "nogometnih sudovanja", među koje spada i izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović, smatraju da Šimunić nema velikih izgleda za uspjeh jer u najvećem broju sličnih slučajeva CAS samo potvrdi ili neznatno umanji kaznu što je "slučaju Šimunić" gotovo isto.

S druge strane odvjetnik Damir Prtenjača uvjeren je da će Arbitražni sportski sud dozvoliti Šimuniću nastup u Brazilu, a svoj optimizam temelji na činjenici da je CAS, u nastojanjima da ne oštete sportaše, u nekoliko slučajeva dopustio nastupe dok se ne provede cijeli postupak.

"Najviše razloga za optimizam vidim u činjenici da će tri CAS-ova suca donijeti odluku na temelju činjenica i pravnih argumenata bez uplitanja politike koju će Fifa sigurno ponovno pokušati uvesti u raspravu", izjavio je nedavno za Hinu Prtenjača koji je za jednog od svjedoka pozvao i izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Niku Kovača.

"FIFA je moćna organizacija i za nju će biti teško ako netko koga je ona drastično kaznila ipak nastupiti na SP-u u Brazilu, ali morat će poštivati odluku kakvu donese CAS", zaključio je Prtenjača.(Hina)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider