Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Večer puna iznenađenja

Senzacionalni poraz Furije, njemačka pljuska Englezima na Wembleyju

Reprezentacija Južnoafričke Republike priredila je iznenađenje domaćom pobjedom nad aktualnim europskim i svjetskim prvacima Španjolcima 1-0 u prijateljskoj utakmici...

Španjolski izbornik Vicente del Bosque vratio se u Johannesburg prvi puta nakon 2010. godine, kada su Španjolci osvojili naslov svjetskog prvaka u Južnoafričkoj Republici. No, ovoga puta Del Bosque i njegovi odabranici nisu bili uspješni u toj državi, pa je domaćin ostvario zasluženu pobjedu pogotkom Bernarda Parkera u 56. minuti.

Zanimljivo je da je utakmicu na golu ''furije'' započeo Iker Casillas, a na poluvremenu ga je zamijenio Victor Valdes. No, Barcelonin vratar morao je zbog ozljede lista napustiti igru, a Španjolci su već napravili sve dopuštene izmjene, pa je izgledalo da će na vrata Alvaro Arbeloa. Ipak, domaćini su demonstrirali duh prijateljskog ogleda i dopustili gostima uvođenje Pepea Reine koji je branio od 78. minute.

''Možda smo i zaslužili ovaj poraz. Izašli smo na teren s dobrim namjerama i borili se do kraja. Ne mogu igračima ništa predbaciti na trudu, ali domaćin je više napravio za pobjedu i bio je nešto bolji'', priznao je Del Bosque nakon utakmice.

Engleska je u ogledu protiv Njemačke pretrpjela drugi uzastopni poraz na Wembleyju nakon onog od Čilea s 2-0 prije pet dana. Njemačka je protiv jalovih Engleza slavila 1-0 zahvaljujući pogotku kojeg je u 39. minuti glavom postigao Per Mertesacker.

''Elf'' je do pobjede stigao zasluženo. Englezi nisu uputili niti jedan udarac u okvir gola gostujućeg sastava, što im se nije dogodilo od studenog 1999. godine i poraza od Škotske 1-0. Tako je njemački vratar Roman Weidenfeller zapravo bio nezaposlen, jer je svih 8 udaraca domaćina otišlo izvan okvira gola. Nijemci su, pak, zapucali šest puta u okvir gola engleskog vratara Harta.

Njemačka je dobila pet od zadnjih šest utakmica na Wembleyju protiv Engleske, računajući i kao bivša Zapadna Njemačka.

Belgija je pretrpjela drugi uzastopni poraz u Bruxellesu u nekoliko dana, nakon onog od Kolumbije 2-0. Ovoga puta je selekciju belgijskog izbornika Marca Wilmotsa u njezinom dvorištu svladao Japan s 3-2, iako su domaćini poveli u 15. minuti pogotkom Kevina Mirallasa nakon odlične asistencije suigrača iz Evertona Romelua Lukakua. Yoichiro Kakitani, Keisuke Honda i Shinji Okazaki kao zamjena kreirali su preokret i pobjedu Japana, dok je poraz ''vragova'' ublažio Toby Alderweireld u 79. minuti.

Nizozemska je odigrala 17. uzastopnu utakmicu bez poraza, nakon što je njezin ogled u Amsterdamu protiv Kolumbije završio 0-0. U ogledu koji i nije baš obilovao prilikama, domaćini su od 35. minute igrali bez isključenog Jeremaina Lensa, koji je zaradio crveni karton zbog sukoba s kolumbijskim braničem Pablom Armerom.

Rezultatom 0-0 završio je i ogled Poljske i Irske u Poznanu, dok je Austrija u Beču slavila protiv SAD-a s 1-0 pogotkom Janka u 33. minuti. (TS)

Prijateljske utakmice:

Rusija - Južna Koreja 2-1 (Smolov 12, Tarasov 59 / Shin-Wook Kim 6)

Slovenija - Kanada 1-0 (Birsa 53)

Norveška - Škotska 0-1 (Brown 61)

Turska - Bjelorusija 2-1 (Bulut 4, Yilmaz 89 / Rodionov 10)

Lihtenštajn - Estonija 0-3 (Zenjov 45+1, Anier 61, 63)

Malta - Farski Otoci 3-2 (Fenech 17, Mifsud 20, Caruana 41 / Hansson 79, Baldvinsson 87)

Južnoafrička Republika - Španjolska 1-0 (Parker 56)

Nizozemska - Kolumbija 0-0

Austrija - SAD 1-0 (Janko 33)

Poljska - Irska 0-0

Engleska - Njemačka 0-1 (Mertesacker 39)

Belgija - Japan 2-3 (Mirallas 15, Alderweireld 79 / Kakitani 37, Honda 53, Okazaki 63)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider