Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Francuzi miljama od SP-a

Senzacionalna Ukrajina šokirala Francusku, uvjerljivi Grci!

Odigrane su i preostale prve dokvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo iduće godine, kojem će domaćin biti Brazil...

Veliki korak unatrag je napravila Francuska koja je u Kijevu izgubila od Ukrajine 2-0. S obzirom na prikazanu igru, Francuska nije niti zaslužila bolji rezultat, a na kraju je Deschampsova momčad ostala i s igračem manje poslije isključenja Koscielnyja.

>> Ronaldo zasjenio Ibru i donio Portugalu prednost pred uzvrat

>> Hrvatska propustila pobjedu na Islandu, odluka pada u Zagrebu!

Od početka pa do kraja Ukrajina je bila bolja. I nakon propuštenih nekoliko prilika u prvom dijelu, u nastavku je francuska obrana popustila. Prvo je Roman Zozulia u 61. minuti, na lijepu asistenciju Edmara, zabio iz blizine za 1-0, a u 83. je Andrij Jarmolenko realizirao penal za velikih 2-0 prije uzvrata. Inače, u petoj minuti nadoknade je pocrvenio i domaći nogometaš Kučer.

Portugalski trener Fernando Santos, inače izbornik Grčke, postavio je silno ofenzivnu formaciju za ogled protiv Rumunja što je i rezultiralo s konačnih 3-1 grčke momčadi. Junak pobjede bio je Konstantinos Mitroglou koji je zabio prvi (14.) i posljednji (66.) pogodak na utakmici.

Za Rumunje je strijelac u 19. minuti, za 1-1, bio Bogdan Stancu, ali je nakon samo pedesetak sekundi za 2-1 Grčke pogodio Dimitris Salpingidis. (TS)

Dokvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, prve utakmice:

Ukrajina - Francuska 2:0 (Zozulia 61', Jarmolenko 83' pen)

Grčka - Rumunjska 3:1 (Mitroglou 14', 66', Salpingidis 20' / Stancu 19')

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider