Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najavio velike stvari

Scolari: Ovo nije ni blizu onome što ćemo igrati dogodine

Ni nakon što su njegovi nogometaši osvojili Kup konfederacija, pomevši u finalu svjetske prvake Španjolce s 3-0, kod brazilskog izbornika Luiza Felipea Scolarija nije bilo previše euforije…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva pogotka Freda i jedan Neymara nokautirali su Španjolsku na slavnoj Maracani, ali Scolari upozorava da ono najvažnije tek slijedi dogodine kada će Brazil, ponovno pred svojim navijačima, loviti šestu krunu svjetskog prvaka.

>> Brazil slavi: 'Selecao' razbio Španjolsku u finalu Kupa konfederacija!

''Nismo mogli ovo predvidjeti. Trebao nam je ovakav put, ali znamo da ova utakmica nije ni blizu onome što ćemo morati igrati tijekom sljedeće godine. Bit će teško, ali uz ovu pobjedu će nam biti ljepše kročiti dalje, ova će nam pobjeda donijeti bolju situaciju i bolje ozračje. Također, moram naglasiti da je podrška koju su nam ljudi iskazivali na stadionima i izvan njih bila odlična. To je ono što nam uvijek treba, samo tako možemo naprijed'', istaknuo je Scolari.

S druge strane, španjolski izbornik Vicente del Bosque nije propustio istaknuti da je Brazil u nedjeljnom finalu ipak imao i malo sreće.

''Brazilci su možda imali nešto sreće kod Fredovih pogodaka na početku prvog i drugog poluvremena. No, neću tražiti isprike za poraz. Brazil je zasluženo osvojio Kup konfederacija i moramo mu čestitati'', rekao je Del Bosque i dodao da se, po njemu, ključni trenutak dogodio pred kraj prvoga dijela kada je David Luiz na crti spriječio gol Španjolske, a nekoliko sekundi kasnije je Neymar zabio za Brazil.

''Moglo je u tom trenutku biti 1-1, ali umjesto toga je Brazil poveo s 2-0. No, sve u svemu, mislim da smo igrali dobro na ovom turniru. Osim u finalu, naravno. Brazil je jednostavno bio bolji i to je sve'', zaključio je španjolski izbornik. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider