Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Klinsmanove trupe

SAD i Kostarika jure prema Brazilu, Meksiko upitan

Kompletirano je šesto kolo kvalifikacija CONCACAF zone za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu iduće godine. Važne su pobjede izborili nogometaši SAD-a i Kostarike.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjedinjene Američke Države, koje trenira legendarni njemački nogometaš i bivši izbornik Elfa Jürgen Klinsmann, pobijedile su na domaćem travnjaku u Sandyju Honduras 1:0. Kasni i jedini pogodak na utakmici je postigao Jozy Altidore u 73. minuti, a s njim je SAD učvrstio prvo mjesto na ljestvici.

Imaju SAD-a 13 bodova, odnosno, dva više od Kostarike koja je, pak, kao domaćin slomila Panamu početkom drugog dijela (2:0). Prvo je Bryan Ruiz postigao prvi pogodak na ogledu u 49. minuti, a samo četiri minute kasnije je Celso Borges postavio konačnih 2:0.

SAD i Kostarika su se odvojili od pratnje, pa tako trećeplasirani Meksiko na ljestvici ima osam bodova. Najbolje tri reprezentacije će direktno izboriti plasman na Mundijal, dok će četvrta reprezentacija s ljestvice dodatno razigravati.

Jedino je bez ikakve šanse, četiri kola prije kraja, Jamajka na posljednjem mjestu sa svega dva boda.

 

CONCACAF kvalifkacije za SP:

SAD - Honduras 1:0 (Altidore 73)

Kostarika - Panama 2:0 (Ruzi 49, Borges 53)

Redoslijed: 1. SAD 13, 2. Kostarika 11, 3. Meksiko 8, 4. Honduras 7, 5. Panama 6, 6. Jamajka 2.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider