Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slavio i Kazahstan

Rusija se približila Svjetskom prvenstvu, veliki kiks Češke

U poslijepodnevnim satima petka odigrane su tri kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije uzbuđenja koja su uslijedila navečer, Rusija je napravila još jedan korak prema izravnom plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Rusija je u Kazanju savladala Luksemburg s 4:1 i tako došla do pete pobjede u skupini i privremeno prestigla Portugal na čelu skupine.

Momčad Fabija Capella sjajno je otvorila utakmicu i već nakon samo 20-ak sekundi igre Aleksander Kokorin zabio je prvi od svoja dva gola nakon dodavanja Aleksandra Keržakova. Drugi je postigao glavom u 36. minuti na dodavanje Dmitrija Kombarova i sa rezultatom 2:0 se otišlo na odmor.

Keržakov je u 60. minuti odveo Ruse na nedostižnu prednost, a onda su u samoj završnici postignuta još dva gola. Za Luksemburžane je prvo smanjio njihov kapetan Aurelien Joachim, da bi džoker s klupe Aleksander Samedov postavio konačnih 4:1.

Utakmicu za prestiž u skupini C igrali su Kazahstan i Farski Otoci, a slavili su domaćini s 2:1. Poveli su gosti preko Benjaminsena u 23. minuti, ali Žumaskaliev je poravnao u 50., a Finončenko u 64. dovršio preokret.

U skupini B Češka i Armenija su u dvoboj ušle s po šest bodova dijeleći treću poziciju, a Armenci su stigli do pobjede kojom su praktički izbacili Čehe iz daljnje utrke za Brazil. Završilo je 1:2 - nakon što je u 70. Rošicky donio Česima toliko željeno poravnanje uslijedio je šok! U 90. je Ghazarjan donio velika tri boda gostima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider