Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mjere štednje!

Puni su 'kao brod', a traže volontere za utakmicu sa Srbijom!

Hrvatski nogometni savez na svojim je službenim stranicama objavio oglas u kojem za susret protiv Srbije traži volontere...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tek se malo smirila bura oko razgrabljenih ulaznica za susret protiv Srbije, a u HNS-ovoj radionici izazvali su novu. Na službenim stranicama Saveza i na Facebook profilu objavili su oglas u kojem za organizaciju susreta protiv Srbije traže - volontere.

„Kako bi osigurali kvalitetnu organizaciju na stadionu Maksimir tražimo odgovorne i komunikativne osobe za pomoć u sljedećim aktivnostima: rad u akreditacijskom centru, na opremanju stadiona, na poslovima promocije, u zoni za navijače, sudjelovanje u organizaciji Dana nogometa, rad na distribuciji informacija i usmjeravanje gledatelja na stadionu“, stoji u oglasu HNS-a.

Teško je vjerovati da HNS kao najbogatiji sportski savez u Hrvatskoj, s godišnjim proračunom koji se mjeri u milijunima kuna, za kvalitetnu organizaciju najvažnijeg sportskog događaja, visokog rizika, traži ljude s ulice koji će raditi besplatno.

Zoran Cvrk, povjerenik za sigurnost HNS-a, objašnjava:
„Ova utakmica zahtjeva vrlo velik broj ljudi, a mi bez volontera ne bi mogli ovu utakmicu organizirati, dakle, da je sve na visokoj profesionalnoj razini.“

Volonteri su uobičajena pojava kod organizacije velikih sportskih događaja poput, Olimpijskih igara, svjetskih i europskih prvenstava. Jednodnevni sportski događaj, pogotovo visokog rizika, ipak se prepušta profesionalcima.

„Svakako je da je i to i mjera štednje, a treba reći da će dobiti topli obrok, dobiti će i dio suvenira posebno pripremljen za njih, da će biti posebno obučeni za te poslove i da će biti jednako tako opremljeni za ovu utakmicu“, ističe Crvk.

Uz sve to HNS volonterima obećava nezaboravno iskustvo, nova prijateljstva, a i poseban osjećaj koji daje spoznaja da će raditi za svoju reprezentaciju. Za Savez koji još nema glasnogovornika bilo bi sjajno kada bi među volonterima pronašao nekog tko bi obavljao i tu funkciju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider