Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uvrede za HNS

Hrvatska s 'rezervama' nadigrala Estoniju: Odlični Iličević i Kalinić!

U prvoj od dvije službene pripremne utakmice prije Europskog prvenstva, izabranici Slavena Bilića svladali su s 3:1 Estoniju, upisavši tako šestu pobjedu u osmom dvoboju s tom reprezentacijom.

Bilić je, sukladno najavama, odmarao Srnu, Modrića i Jelavića, ali i Olića, Pranjića, te nezaliječenog Lovrena. Jedina promjena u sastavu o kojem se špekuliralo bilo je ime Milana Badelja ispred Ivana Rakitića.

Nakon početne šanse gostiju i sramežljivog uvoda Hrvatske, naši su se igrači razgoropadili i na krilima Iličevića, Eduarda i Kalinića, ali i raspjevanih navijača na stadionu Aldo DrosinaPuli, u kratkom periodu stigli do dva gola prednosti. Najprije je u 15. minuti Iličević ubacio iz slobodnog udarca, u gužvi tukao Kalinić, a potom Ćorluka odbijanac pospremio u mrežu Pareika - 1:0.

Već u sljedećem napadu zaprijetio je Badelj iz daljine, ubrzo Kalinić poslije ubačaja Vide pogodio vanjski dio vratnice, a onda u 20. minuti zgoditkom skončao sjajnu akciju Eduarda i Perišića. Dudu je oteo loptu gostujućoj obrani, pa efektno kroz noge protivnika proigrao Perišića, koji produžuje u sredinu, gdje napadaču Dnjipra nije bilo teško poentirati za - 2:0.

Estonci su uzvratili preko Vassiljeva čija bomba s 25 metara odlazi preko Subašićevih vrata, a onda slijedi lagani predah hrvatskih igrača, prije furiozne završnice prvog dijela u kojoj su okvir gola i Pareiko spašavali Estonce. Super raspoloženi Ivo Iličević pokazao se majstorom za prekide; u 37. minuti gađa glavu Vide, a branič Dinama gredu gostiju. Minutu kasnije Vida dijagonalom traži Perišića, koji glavom spušta za vrlo motiviranog Kalinića, a njegov pokušaj iz okreta nekako uspijeva neutralizirati Pareiko. Posljednje dvije minute opet je na sceni Iličević – prvo je krasno proigrao Vidu, kojeg obrana Estonije blokira i izbacuje u korner, a zatim Iličević radi slalom po desnoj strani i šalje centaršut za Kalinića, koji puca glavom u ruke Pareika.

Početkom nastavka Bilić je uveo Šimunića, Vukojevića i Kranjčara umjesto Schildenfelda, Dujmovića i Perišića. Mijenjali su i gosti, pa su tempo i kvaliteta igre pomalo pali. Estonci počinju raditi sve više problema našoj obrani, no nedostaje im završni pas, ali i preciznost i prisebnost. Izlascima Eduarda i Iličevića poslije sat vremena igre Hrvatska dodatno gubi u kreaciji i ofenzivnim akcijama, orijentirajući se više na kontroliranje utakmice, a ne na težnju da se zabije i treći pogodak.

Ipak, polako se 'zagrijavu' Rakitić i Kranjčar, a potonji u 81. minuti fantastično pronalazi svježeg Vrsaljka na desnoj strani. Zadranin ubacuje u sredinu, gdje Vukojević plasira loptu iza Pareika za - 3:0. Ogi je aktivan i na drugoj strani. Naime, dvije minute kasnije nehotice skreće udarac Vassiljeva iz prekida, što vara Subašića i Estonija stiže do svog drugog pogotka u susretima s Hrvatskom

Sve u svemu, Hrvatska je s 'rezervama' pružila razlog za vjeru u ovaj skup igrača. Doduše, ostaje dojam kako u defenzivnom dijelu i postavljanju baš i nismo briljirali, odnosno da se možemo zahvaliti Estoncima na nedostatku konkretnosti. S druge strane, veseli dobra igra ostatka momčadi, a prije svega odlični nastupi Iličevića i Kalinića, ali i asistencija Vrsaljka, te obećavajući 'comeback' Eduarda

Izbornik Bilić nakon svoje posljednje utakmice pred domaćim navijačima može biti zadovoljan, ali svakako ga čekaju muke glede otpisivanja prekobrojnih igrača, jer poslije večerašnje utakmice više nismo sigurni da će i Kalinić Iličević ostati van 'liste 23'...

Tijek utakmice:

90' Kraj utakmice. Hrvatska je pobijedila Estoniju 3:1.

83'  GOOOL!!! Vassiljev je opalio iz slobodnog udarca, lopta je okrznula Vukojevića i prevarila Subašića. Estonci su ovim pogotkom mrvicu pokvarili dojam koji je ostavila Hrvatska...

81' GOOOL!!! Niko Kranjčar je fantastično pronašao Vrsaljka koji je tek ušao umjesto Ćorluke, a ubačaj Dinamovog desnog beka Vukojević je plasirao u gostujuću mrežu za ugodnih 3:0 Hrvatske.

77' Kranjčar je zavaljao čuvara i tukao s više od 20 metara, Pareiko brani uz manje poteškoće.

71' Vrlo motivirano djeluje Nikola Kalinić, ovaj puta probao je iznenaditi Pareika iz daljine, ali vratar Estonije odbija u udarac iz kuta.

70' Kalinić je iz okreta pokušao pronaći nekoga od naših u sredini 16-erca, estonska obrana odbija na nogu Rakitića, čiji siloviti udarac odlazi preko gola.

67' Izlascima PerišićaEduarda i Iličevića, pala je igra Hrvatske, koja ne pokazuje pretjeranu ambiciju za novim pogotkom. Estonci pak konstantno prijete, ali bez završnog pasa i(li) preciznosti.

60' Dvostruka izmjena kod Hrvatske. Velikim pljeskom ispraćeni su Eduardo Iličević, umjesto kojih su ušli Mandžukić Rakitić.

46' Počeo je nastavak susreta. Izbornik Bilić napravio je tri izmjene, Šimunić, Vukojević Kranjčar zamijenili su SchildenfeldaDujmovića i Perišića.

Poluvrijeme...

43' Ivo Iličević je možda i najraspoloženiji u redovima Hrvatske. Najprije je sjajnom loptom u prostor pronašao Vidu, kojeg su Estonci uspjeli blokirati i izbaciti u korner.  Iličević potom radi pravi slalom po desnoj strani i ubacuje u sredinu, gdje je najviši Kalinić, ali puca u ruke Pareika.

38' Ponovo su naši igrači inspirirani. Vida je pronašao Perišića, ovaj glavom spušta za Kalinića, koji puca pod pritiskom iz okreta. Pareiko je nekako uspio spriječiti drugi pogodak Kalinića, a treći Hrvatske...

37' Iličević se pokazuje majstorom za prekide, ovaj puta ciljao je glavu Vide, koji pogađa gredu.

25' Zamalo su Estonci smanjili preko Vassiljeva, čija je bomba s oko 25 metara otišla malo iznad Subašićevih vrata.

20' GOOOL!!! Odlična akcije naše momčadi - Eduardo je ukrao loptu, efektno petom kroz noge estonskog braniča gurnuo za Perišića, koji produžuje Kaliniću, a ovaj skreće u praznu mrežu za 2:0.

19' Sve razigranija HrvatskaVida probija zdesna i šalje loptu u sredinu, gdje natrčava Kalinić i pogađa vanjski dio vratnice.

16' Badelj je povukao s loptom i probao s distance, Pareiko vršcima prstiju skreće u korner.

15' GOOOL!!! Iličević je opet neugodno ubacio iz prekida, u gužvi je najprije pucao Kalinić, a onda Ćorluka iz blizine pospremio odbijanac iza leđa Pareika.

14' S tribina pulskog stadiona odjekuju povici i uvrede na račun HNS-a.

6' Iličević je ubacio iz slobodnog udarca na vrh peterca, Eduardo puca glavom, ali estonski vratar izbacuje u korner.

4' Gosti su probili lijevu stranu, Konsa ubacuje u sredinu gdje Oper ne stiže pospremiti loptu u mrežu.

1' Krenula je utakmica na Aldo Drosini, pred otprilike sedam tisuća navijača. Tek jedna promjena kod Hrvatske u odnosu na najavljeni sastav - Milan Badelj je u sredini terena dobio prednost ispred Rakitića.

1' Prije samog starta održana je minuta šutnje za Dubravka Pavličića, bivšeg reprezentativca Hrvatske.

Sastavi:

Hrvatska: Subašić - Vida, Ćorluka, Schildenfeld, Strinić - Iličević, Dujmović, Badelj, Perišić - Kalinić, Eduardo.

Estonija: Pareiko - Šišov, Kiidron, Klavan, Kruglov - Konsa, Vassiljev, Dmitrijev, Kink - Ojamaa, Oper.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider