Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Principi ili interes?

Poznati Štimčevi uvjeti za mjesto izbornika - hoće li ih Marković i Mamić prihvatiti?

Ime Igora Štimca od petka se sve češće spominje kao ime sljedećeg izbornika hrvatske nogometne reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Postoji mnogo teorija zbog kojih bi Štimac trebao naslijediti Bilića, a najglasniji su oni koji smatraju da bi se na taj način 'pomirile' dvije frakcije koje su se u posljednjih godinu dana nemilosrdno borile za prevlast u Hrvatskom nogometnom savezu.

Svima je jasno kako je Vlatka Markovića u bitci za mjesto predsjednika HNS-a spasio Zdravko Mamić koji se nije ustručavao žestoko napadati Štimca koji je Markovića želio naslijediti. Bilo je tu teških riječi, žestokih napada i prijetnji sudom, ali izgleda kako su sada, barem prividno, sjekire zakopane. Nogometni 'insideri' tvrde kako upravo Mamić zagovara Štimca na klupi hrvatske reprezentacije, a koji god razlozi bili posrijedi čudno bi bilo pratiti suživot dojučerašnjih 'mskih neprijatelja' koji bi sada trebali 'puhati u isti rog'.

Upravo iz tog razloga Igor Štimac nam je i objasnio koji bi se uvjeti trebali ispuniti da on preuzme najbolju hrvatsku nogometnu vrstu.

"Ukoliko dođe do poziva očekujem da se ispune moji od ranije poznati uvjeti a to je homogenizacija cijelog HNS-a i ujedinjavanje svih snaga u interesu naše reprezentacije. Ako oni koji su odgovorni ne smatraju kako je to nužno napraviti, onda me ne trebaju ni zvati", rekao je Štimac.

Kakvu je poruku Štimac ovom rečenicom poslao? Je li riječ o čvrstim principima ili samo 'zamazivanju očiju' javnosti jer ipak ne bi bilo lako objasniti kako je Štimac prihvatio raditi za nekoga koga je nedavno žestoko napadao. Ili je ipak hrvatska reprezentacija iznad svih ovih priča pa može ujediniti i ono naizgled nespojivo?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider