Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
HNS odlučio

Potvrđena tročlana komisija: 'Trust mozgova' nadgledat će rad izbornika!

Sedma sjednica Izvršnog odbora HNS-a održana je u sastavu Marković, Lucić, Čačija, Vićan, Mamić, Bukvić, Merkaš, Širić i Laljak…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije nego što se prešlo na točke dnevnog reda glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić odgovorio je na pitanje smije li uopće na sjednicama IO-a sudjelovati Pero Vićan protiv kojeg se navodno vodi kazneni postupak.

"Ne postoji takav dokument kod nas, a sve dok se ne oblikuje takav dokument od strane predstavnika državnih institucija, prema Zakonu o sportu njegova aktivnost je moguća“, objasnio je Srebrić.

Budući da nije bilo govora o suspenziji Danijela Pranjića, a da je izvješće sa Svjetskog prvenstva U-20 u Kolumbiji ostavljeno za sljedeću sjednicu IO-a, koja će se održati krajem sljedećeg tjedna, glavna točka dnevnog reda bili su zaključci stručne komisije na čijem je čelu Romeo Jozak, direktor Dinamove škole nogometa.

Stručna komisija je predložila, a Izvršni odbor usvojio, uvođenje tročlane komisije za nadgledavanje izbora kandidata za mlađe reprezentacije. Članovi tročlane komisije bit će predsjednik stručne komisije Romeo Jozak, predsjednik komisije za mladež Ivan Bedi i direktor mlađih uzrasta Martin Novoselac.

"Oni neće biti tutori izbornicima nego će im pomagati u radu“, diplomatski je dometnuo Srebrić.

Usvojen je prijedlog da mjesto izbornika U-19 reprezentacije zauzme Dinko Jeličić, a U-17 Ivan Gudelj. Utvrđeni su kriteriji za mlađe dobne kategorije, a to su stručna sprema, iskustvo, ostvareni uspjesi, elokventnost u komunikaciji, poznavanje barem jednog svjetskog jezika, informatička pismenost i zadovoljavanje zakonskih propisa.

Na sjednici IO-u odlučeno je da nijedan klub u trenutku predaje licence ne smije biti u blokadi za sezonu 2012./2013. Klubovi imaju godinu dana da riješe financijske probleme.

U središtu pozornosti HNS-a su predstojeće dvije kvalifikacijske utakmice hrvatske reprezentacije s Maltom (2. rujna) i Izraelom (6. rujna). Okupljanje izabranika Slavena Bilića dogodit će se 28. kolovoza u Zagrebu, a zatim se putuje na Brač. Reprezentativci će spavati na Supetru, a trenirati u Postirama. U četvrtak ujutro, 1. rujna, reprezentacija odlazi na Maltu, a utakmica je na rasporedu u petak, u 18 sati po hrvatskom vremenu. Do ponoći hrvatska ekspedicija trebala bi se vratiti na Brač, gdje će se pripremati za utakmicu s Izraelom. Utakmica će se odigrati na Maksimiru, a cijene ulaznica bit će: tribina sjever 50 kuna, jug 50, istok 120, zapad gore 130, zapad dolje 200, lože od 1000 do 1500.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider