Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vida punom snagom

Poruka s priprema hrvatske reprezentacije: 'Idemo napraviti veliki rezultat'

Hrvatski veznjak Ivan Rakitić istaknuo je da Vatreni idu na Svjetsko prvenstvo napraviti veliki rezultat, te da je nakon klupskih uspjeha sa Sevillom, odnosno osvajanja Europske lige, pun pozitivne energije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

"Velika je čast igrati za reprezentaciju, mnogi bi voljeli biti na našem mjestu. Trebamo dobro otvaranje protiv Brazila. Poštujemo sve protivnike, ali želimo proći ovu tešku skupinu, a onda ćemo vidjeti što se eventualno može dalje. Želja za uspjehom uistinu je velika i idemo na Svjetsko prvenstvo napraviti veliki rezultat. Moja je uloga u reprezentaciji nešto drugačija nego u klubu, ali nadam se da ću biti jednako dobar i dati svoj doprinos, u skladu s onime što izbornik traži od mene. Dat ću sve od sebe, a nakon klupskih uspjeha pun sam pozitivne energije", kazao je danas Rakitić na reprezentativnim pripremama u u Bad Tatzmannsdorfu.

Pogledajte bolje: Što to piše na kopačkama hrvatskih reprezentativaca?

Rakitić je pohvalio kako su koncipirani treninzi reprezentacije.

"Sada se radi vrlo intenzivno kako bismo bili pravi za ono što dolazi. Nemamo previše vremena i moramo stisnuti zube. Važno je da budemo disciplinirani, treninzi su jako zanimljivi iz dana u dan. Ne smijemo previše razmišljati o ozljedama, moramo maksimalno ići na treninzima", dodao je.

U Schalkeu i Sevilli imao je prilike upoznati dvojicu kamerunskih reprezentativaca. "Matip i Mbia jako su čvrsti u dvobojima i jako je neugodno igrati protiv njih. Mbia nikad ne staje, usprkos umoru, grčevima i bolovima", rekao je kapetan Seville.

Što se tiče nagađanja o mogućoj promjeni kluba, Rakitić je kazao:

"Ne razmišljam o tome, a Sevillu jako volim i cijenim. Dok ne odlučim, razmišljam samo o reprezentaciji i pripremama za Brazil".

Treba napomenuti da je Domagoj Vida, koji je sa suigračima na pripremama u Bad Tatzmannsdorfu, izjavio da je zaliječio ozljedu te da sada trenira normalno.

"Zaliječio sam ozljedu stražnje lože koju sam zadobio u finalu Ukrajinskog kupa i u dogovoru sa liječnicima i izbornikom preskočio sam nekoliko dana, a sada treniram normalno. Uvjeti u Bad Tatzmannsdorfu su izvrsni i na nama je da se dobro spremimo, i fizički i psihički, te da budemo pravi protiv Brazila. Imamo i saune u kojima se teže diše, ali kada počne utakmica, tko će više razmišljati o zraku", kazao je danas Domagoj Vida.

"Razgovarali smo sa stručnim stožerom, liječnicima, glasnogovornikom, koji nam govore kakva je situacija u Brazilu. Sigurno je da za nas neće biti nikakvih opasnosti i da će sve proći u najboljem redu. Ja se nadam da će Niko Kovač biti najuspješniji izbornik, što znači da ćemo i mi igrači biti dobri", zaključio je Vida.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider