Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kolumbija pala u Venezueli

Poraz Urugvaja u Čileu, Amerikanci izvukli bod u Meksiku

Reprezentacija Ekvadora skočila je na drugo mjesto južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, pobijedivši pred svojim navijačima u Quitu Paragvaj s 4-1…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gosti su poveli u 15. minuti pogotkom Luisa Caballera, ali na kraju su upisali težak poraz. Ekvador je izjednačio do poluvremena zahvaljujući Felipeu Caicedu, a u nastavku si je prokrčio put do pobjede s dva gola Jeffersona Montera i jednim Cristiana Beniteza. Ekvadorci su u deset dvoboja skupili 20 bodova, četiri manje od Argentine koja je odigrala utakmicu više, i na dobrom su putu prema plasmanu na SP.

Na dobrom je putu i Kolumbija, unatoč tome što je u utorak poražena u Puerto Ordazu od Venezuele s 1-0. Jedini je strijelac u 13. minuti bio napadač Rubina iz Kazana Jose Rondon. Iako Falcao i društvo nisu bili raspoloženi, i dalje su na trećem mjestu s 19 bodova. Imaju solidna četiri boda više od Čilea i Venezuele, te čak šest od Urugvaja koji se nalazi u prilično neugodnoj situaciji.

Aktualni južnoamerički prvak i polufinalist prošlog SP-a u utorak je u Santiagu izgubio od Čilea s 2-0, a strijelci su bili Esteban Paredes i Eduardo Vargas. Urugvaj je trenutno s 13 bodova na šestom mjestu, izvan pozicija koje vode na brazilski Mundijal.

Podsjetimo, na SP će se izravno plasirati najbolje četiri reprezentacije iz južnoameričkih kvalifikacija, dok će petoplasirana vrsta u dodatne kvalifikacije.

Južnoameričke kvalifikacije za SP: Bolivija - Argentina 1-1

Na visokoj nadmorskoj visini u La Pazu Bolivija i Argentina podijeli su bodove odigravši 1-1 u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo 2014. godine.

Nadali su se Bolivijci ponavljaju povijesti i senzacionalnoj pobjedi nad Argentinom iz 2009. godine, kada su pred svojim navijačima slavili sa 6-1, ali do toga ipak nije došlo iako su se ponovo pokazali neugodnim protivnikom za favorizirane "gauče". Poveli su golom Marcela Martinsa u 25. minuti, a na jednak je način uzvratio Ever Banega u 44. minuti.

U završnici susreta sjajnu je priliku za pobjedu "gauča" imao najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi, ali je je u situaciji jedan na jedan bolji bio bolivijski vratar Sergio Galarza.

I bod je Argentincima bio dovoljan za povećanje prednosti ispred drugoplasirane Kolumbije na pet bodova, ali uz dvije utakmice više. S druge strane, Bolivija je ostala pretposljednja s tek 9 bodova iz 11 susreta.

CONCACAF kvalifikacije: Amerikanci izvukli bod u Meksiku

Nogometne reprezentacije Meksika i SAD-a odigrale su neodlučeno 0-0 u 3. kolu završnog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u zoni CONCACAF (Sjeverna i Srednja Amerika i Karibi).

U sudaru dvaju najvećih favorita kvalifikacija, odigranom na stadionu Azteca u Ciudad de Mexicu, domaći su imali veliku dominaciju, ali nisu uspjeli slomiti otpor momčadi Jürgena Klinsmanna. Amerikance je, posebno u drugom poluvremenu, spašavao vratar Brad Guzan, odvevši na kraju svoju reprezentaciju tek do drugog gostujućeg boda protiv Meksika u povijesti kvalifikacija. Uz dva remija, reprezentacija SAD-a ima čak 13 poraza na gostovanjima kod Meksikanaca u kvalifikacijskim obračunima.

Kostarikanci su se oporavili nakon poraza kod Amerikanaca u uvjetima na rubu regularnosti i kod kuće pobijedili Jamajku s 2-0. Strijelci su u San Joseu bili Michael Umana i Diego Calvo. Panama je, pak, pred svojim navijačima bila bolja od Hondurasa također s 2-0, a pogotke su postigli Luis Tejada i Blas Perez.

Poslije tri kola Panama predvodi ljestvicu s pet bodova. Tri prvoplasirane reprezentacije na kraju ovoga kruga izravno će se plasirati na SP u Brazilu, dok će četvrtoplasirana u dodatne kvalifikacije. (TS) 

Južnoameričke kvalifikacije za SP:

Bolivija - Argentina 1-1 (Martins 25 / Banega 44)

Ekvador - Paragvaj 4-1 (Caicedo 38, Montero 50, 75, Benitez 54 / Caballero 15)

Čile - Urugvaj 2-0 (Paredes 10, Vargas 78)

Venezuela - Kolumbija 1-0 (Rondon 13)

Redoslijed: 1. Argentina 24 (11), 2. Ekvador 20 (10), 3. Kolumbija 19 (10), 4. Čile 15 (11), 5. Venezuela 15 (11), 6. Urugvaj 13 (11), 7. Peru 11 (10), 8. Bolivija 9 (11), 9. Paragvaj 8 (11)

Kvalifikacije za SP, zona CONCACAF, završni krug, 3. kolo:

Panama - Honduras 2-0 (Tejada 2, Perez 75)

Meksiko - SAD 0-0

Kostarika - Jamajka 2-0 (Umana 22, Calvo 82)

Redoslijed: 1. Panama 5, 2. Kostarika 4, 3. SAD 4, 4. Honduras 4, 5. Meksiko 3, 6. Jamajka 2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider