Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nogometni rat

'Poput Jugoslavije': Zatražili od FIFA-e da zabrani Rusiji nastup na SP-u!

Dvojica američkih senatora zatražila su od Međunarodne nogometne federacije (FIFA) da Rusiji zabrani nastup na Svjetskom prvenstvu zbog miješanja te zemlje u krizu u Ukrajini...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Senatori Mark Kirk i Dan Coats poslali su pismo predsjedniku FIFA-e Seppu Blatteru sa zahtjevom da suspendira Rusiju i zabrani joj sudjelovanje na skorašnjoj svjetskoj smotri u Brazilu. Citirajući FIFA-in statut koji brani diskriminaciju na temelju političkih uvjerenja i etničkog porijekla, dvojica su pravnika zatražila i da se Rusiji oduzmeš domaćinstvo SP-a 2018. godine.

Senatori su se pozvali na odluku da se bivšoj Jugoslaviji zbog agresije na Hrvatsku i BiH zabrane nastupi na Euru 1992. i SP-u 1994. godine, te traže da se isto sada primijeni i na Rusiju zbog njezina djelovanja na ukrajinskom poluotoku Krimu.

''Budući da je Rusija na sličan način kao i Jugoslavija pokazala nepoštovanje prema temeljnim načelima FIFA-e i međunarodnog prava, nadamo se da ćete se složiti da ne zaslužuje čast organiziranja ili sudjelovanja na SP-u'', stoji u pismu dvojice senatora. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider