Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lampard spasio Englesku

Pogledajte najbrži pogodak u povijesti 'elfa'!

Njemačke je pobijedila Ekvador s 4:2 u prijateljskoj utakmici na Floridi, a Lukas Podolski i Lars Bender postigli su svaki po dva pogotka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Boca Ratonu na Floridi su nogometne reprezentacije Njemačke i Ekvadora odigrale prijateljsku utakmicu. Lakoćom je, inače rezervna Njemačka, pobijedila s 4-2.

Bez igrača minhenskog Bayerna i dortmundske Borussije, kao i dvojca iz Reala, te još nekih bitnih aduta, Njemačka je vrlo lako ostvarila novu pobjedu, te dokazala koliko široki igrački kadar ima.

U prvih 25 minuta Njemačka je poentirala četiri puta i tako već u tom trenutku riješila pitanje pobjednika. Dva je pogotka postigao Lukas Podolski, a dva igrač Bayera iz Leverkusena Lars Bender.

Još do kraja poluvremena je za Ekvador smanjio Valencia na 4-1 nakon čega je u drugom poluvremenu nastalo zatišje kada su pogoci u pitanju. Sve do 84. minute se rezultat nije mijenjao, a tada je Ayovi zabio za konačnih 4-2.

Podolski je postigao prvi pogodak u devetoj sekundi utakmice, što je najbrži pogodak njemačke reprezentacije u povijesti. S dva nova gola na kontu, Podolski se probio na šesto mjesto najboljih strijelaca u povijesti „elfa“. Ukupno je postigao 46 golova u 109 utakmica za Njemačku. Podolski je prestigao legendarnog Karl-Heinz Rummeniggea, jednog od glavnih ljudi Bayerna, koji je postigao pogodak manje u 95 utakmica.

Engleska i Irska miroljubivo na Wembleyju

U srijedu su nogometne reprezentacije Engleske i Irske odigrale prijateljsku utakmicu na Wembleyju, a u povodu 150. rođendana FA-a, Engleske nogometne asocijacije.

Također, bio je ovo prvi međusobni ogled ove dvije reprezentacije nakon čak osamnaest godina i posljednjeg njihovog ogleda u Dublinu. Završilo je miroljubivo i prijateljski, bez pobjednika 1-1.


E_I footyroom.com by footyroom

Kada su golovi u pitanju onda se sve bitno dogodilo u prvoj fazi ogleda. Nogometaš West Bromwicha Shane Long je u 13. minuti pogodio za vodstvo Irske, a točno deset minuta kasnije je izjednačio Frank Lampard, koji i dalje, kao i cijelu sezonu, igra u odličnoj formi.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, a bliže je pobjedi bila Engleska. U završnom dijelu ogleda je dvije odlične prilike imao Oxlade-Chamberlain, pogotovo šansu u 84. minuti, ali je završilo bez pobjednika. (TS) 

Prijateljska utakmica:

Njemačka - Ekvador 4-2 (Podolski 1, 17, Bender 4, 24 / Valencia 45, Ayovi 84)

Engleska - Irska 1-1 (Lampard 23 / Long 13)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider