Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajna predstava

Pogledajte golčinu Neymara: Brazil krenuo pobjedom!

Reprezentacija Brazila je na startu Kupa konfederacija s 3:0 pobijedila Japan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom dvoboju skupine A Brazilci su riješili Japance s tri gola u mreži, a prvi je pao već u trećoj minuti. Strijelac je bio novi igrač Barcelone - Neymar. Marcelo je nabacio loptu s lijevog krila, Fred ju je prsima spustio za Neymara, a 21-godišnji napadač je opalio s 18 metara i matirao Eijija Kawashimu.


Brasil 1-0 Japón (Gol de Neymar JR) COPA... by DaniDV

Momčad Luiza Felipea Scolarija je imala ogroman posjed lopte u prvom dijelu iako je i Japan povremeno prijetio, uglavnom preko Keisukea Honde. Povećanje vodstva Brazilci su dočekali u trećoj minuti nastavka kada je Dani Alves s desne strane poslao loptu u kazneni prostor, a veznjak Corinthiansa Paulinho iz okreta s 13, 14 metara pogodio za 2:0.


Brasil 2-0 Japón (Gol de Paulinho) COPA... by DaniDV

Brazil je nakon toga smanjio tempo i mirno kontrolirao utakmicu, a točku na i postavio u trećoj minuti sudačke nadoknade. Oscar je lijepim pasom pronašao Joa, a napadač Atletico Mineira je izbio sam pred Kawashimu i lakoćom pospremio loptu u mrežu.

Brazil je trostruki osvajač ovog turnira (1997., 2005. i 2009.), a uvjerljivom igrom na startu ovogodišnjeg izdanja najavio je lov i na četvrtu krunu.

U drugoj utakmici skupine A u nedjelju će u Rio de Janeiru igrati Meksiko i Italija.

 

Kup konfederacija, 1. kolo:

Skupina A

Brazil - Japan 3:0 (Neymar 3, Paulinho 48, Jo 90+3)

Meksiko - Italija (nedjelja)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider