Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Plete analizira

Pletikosa otkrio od kojeg Srbina najviše strahuje: 'Potpuno je nepredvidiv'

"Koliko god se mi trudili smiriti strasti, to će teško ići", priznaje Pletikosa uoči dolaska Srba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvije će se nacionalne momčadi sudariti sljedeći petak u Zagrebu, u sklopu kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Nakon četiri odigrane utakmice u skupini A Hrvatska ima deset bodova, koliko i vodeća Belgija, dok je Srbija na trećem mjestu s četiri boda.

"Očekujem besprijekornu organizaciju utakmice. Ne daj Bože da bude incidenata, iako je ovo posebna utakmica koja donosi visoke tenzije, a koliko god se mi trudili smiriti strasti, to će teško ići. Rat je ostavio posljedice. Ipak, očekujem da će sve biti u najboljem redu, to je najvažnije jer smo u velikim problemima, budući da su nam iz UEFA-e zaprijetili izbacivanjem iz međunarodnih natjecanja. Mislim da je besmislen takav način komunikacije, huligana ima posvuda i nitko nikada zbog njih nije izbačen", naglasio je Pletikosa koji se ne zavarava mišljenjima da je Hrvatska favorit.

"Koliko vidim, srpski izbornik Siniša Mihajlović često lopticu prebacuje u naše dvorište. Mi smo iskusna momčad i znamo da je teren jedino i pravo mjerilo, te da u derbijima nikada nema favorita bez obzira na bodovnu razliku i trenutnu formu. Bit će to dvoboj s teškim psihološkim pritiskom, tko nadvlada strah od pogrešaka, imat će prednost. Vjerujem da će to biti Hrvatska."

Otkrio je vratar ruskog Rostova i da dobro poznaje srpske reprezentativce budući da redovito prati zbivanja u europskom nogometu.

"Znam i mane i vrline srpske reprezentacije, pogotovo starijih igrača. Sreća je što Vidić neće igrati, poštujem snagu Ivanovića, ali sam se i uvjerio, dok sam branio u Premierligi, u gromove Kolarova. Ipak, znam gdje će mi pucati, pa se ne bojim. Ove mlađe gledam na internetu. Mislim i da je Mihajlovićevo opredjeljenje da pomladi momčad ispravno i da to i nas čeka u perspektivi", dodao je Pletikosa i za kraj razgovora za Blic otkrio koga smatra najvećom opasnosti u dresu Orlova.

"Đorđević, Đurđić i Šćepović su mladi i perspektivni, ali je moj miljenik Filip Đuričić iz Heerenveena. Njega posebno analiziram, potpuno je nepredvidiv."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider