Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva spektakla

Pet sudara koje 'morate' popratiti: U akciji je i Brazil, ali odskaču...

Osim utakmice Švicarska - Hrvatska u St. Gallenu diljem svijeta igra se niz prijateljskih ogleda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veliku većinu reprezentacija čekaju prvi ogledi u 2014. godini, a osim okršaja Vatrenih sa Švicarcima izdvojili smo pet dvoboja na koje treba obratiti pozornost.

Španjolska - Italija (Madrid, 22:00h)

Istinski nogometni klasik, repriza finala Europskog prvenstva 2012. iz Kijeva. Kad dvije reprezentacije zajedno imaju pet svjetskih i tri europske titule, onda bolja pozivnica ni ne treba. Furija je po imenima apsolutno najbolja momčad na svijetu, a ako postoji netko tko u to imalo sumnja, vjerojatno će ga dovoljno razuvjeriti činjenica da je izbornik Vicente del Bosque za ovaj ogled propustio pozvati brojne svjetske klase (Matu, Torresa, Piquea...).
Okosnicu Azzurra čine igrači Juventusa, na čelu s kapetanom Buffonom i neuništivim mozgom ekipe Andreom Pirlom, a PSG i Milan su sljedeći na listi (daju po tri igrača).

Francuska - Nizozemska (Pariz, 21:00h)

Još jedna ljepotica koja ne bi smjela iznevjeriti, tim više što će se i ovdje na terenu naći niz spektakularnih imena, što se posebno odnosi na Francuze (Lloris, Evra, Varane, Ribery, Cabaye, Pogba, Benzema...). Nizozemska trenutno na papiru ne izgleda kao reprezentacija koja bi u Brazilu mogla kandidirati za sam svjetski vrh, obrana već tradicionalno 'šteka', ali treba uzeti u obzir činjenicu da je Van Gaal večeras odlučio predstaviti petoricu debitanata.

Južnoafrička Republika - Brazil (Johannesburg, 18:00h)

Domaćin nadolazećeg Svjetskog prvenstva odmjerit će snage s organizatorom posljednje smotre. Vidjet ćemo u kakvoj je formi Brazil tri mjeseca prije početka SP-a, koje starta okršajem s našom reprezentacijom. Luiz Felipe Scolari pozvao je za ovu utakmicu 19 igrača - glavna zvijezda Neymar je tu, baš kao i kapetan Thiago Silva, Dani Alves, Dante, Oscar, Hulk. Brazil je slavio u posljednjih šest prijateljskih susreta, a posljednji poraz ubilježio je od Švicarske u Baselu prošlo ljeto. Teško da će se večeras ponoviti nešto slično...

Portugal - Kamerun (Villeneuve d'Ascq, 21:45h)

Cristiano Ronaldo i društvo protiv drugog protivnika Hrvatske u Brazilu, na stadionu Lillea. Osim na Realovoj superzvijezdi, naglasak će biti na izvedbi izabranika Volkera Finkea. Njemački stručnjak pozvao je ono najbolje što Kamerun ima (Eto'o, Song, Matip, Makoun...), a od igrača koji bi se mogli nadati Brazilu, a nisu pozvani za večerašnju utakmicu prije svih treba istaknuti Bassonga (Norwich City) i Mbiju, Rakitićeva suigrača iz Seville.

Meksiko - Nigerija (Atlanta, 02:30h)

Treći suparnik koji Hrvatsku čeka u skupini A, Meksiko, također na neutralnom terenu (Atlanta) odmjerava snage s reprezentacijom koja je izabrana kako bi glumila Kamerunce, s kojima će igrači Miguela Herrere otvoriti SP. Ukupno je osam igrača pozvano izvan meksičke lige, ali među njima su sve glavne zvijezde Meksika (Javier Hernandez, Andres Guardado i Giovani dos Santos).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider