Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko je bolji?

Ovo su svi sudari hrvatskih i srpskih nogometaša u nacionalnom dresu

Hrvatska i srpska nogometna reprezentacija do sada su se susretali devet puta, uz malu napomenu kako ćemo pod srpsku reprezentaciju brojati i onu zajedničke države Srba i Crnogoraca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo dva puta igrale su seniorske reprezentacije, a o te dvije utakmice iz 1999. zna se gotovo sve.

SENIORI

1999. JUGOSLAVIJA – HRVATSKA 0:0
HRVATSKA – JUGOSLAVIJA 2:2


Prvi je susret u Beogradu završio sa 0:0, a drugi na Maksimiru 2:2. Igrale su se kvalifikacije za Europsko prvenstvo, no 2:2 s Maksimira nije bilo dovoljno. Od aktera te povijesne utakmice za dva će dana na Maksimirskom travnjaku biti samo Igor Štimac i Alen Bokšić na hrvatskoj, te Siniša Mihajlović na srpskoj klupi.

Ostali susreti ove dvije reprezentacije događali su se na razini mladih reprezentacija. Prvi susret dogodio se također 1999. godine.

MLADI

1999. HRVATSKA - JUGOSLAVIJA 2:2
JUGOSLAVIJA – HRVATSKA 2:6

Iz te dvije utakmice jedini igrač koji će i u petak biti na travnjaku je naš vratar Stipe Pletikosa. Bili su to lijepi dani za našu mladu reprezentaciju koja je pobjedama nad Jugoslavijom i Portugalom osigurala nastup na Euru.

2004. SCG - HRVATSKA 3:2

Ta se utakmica odigrala na Europskom prvenstvu mladih reprezentacija 2004. godine u Njemačkoj. Hrvatska je nakon vodstva Srbije od 2:0 uspjela izjednačiti, ali Srbi su golom Branislava Ivanovića otputovali u finale. Od igrača koji su sudjelovali u toj utakmici na Maksimiru će biti Eduardo Da Silva, Darijo Srna i Niko Kranjčar s hrvatske strane, te Vladimir Stojković i Branislav Ivanović sa srpske dok je Biševca neće biti zbog kartona.

2005. SCG - HRVATSKA 3:1
HRVATSKA - SCG 1:2

Ove dvije utakmice igrale su se u razigravanju za Europsko prvenstvo 2006. u Portugalu. Hrvatska se nije uspjela plasirati, a od igrača koji su tada bili na raspolaganju izbornicima, ponovno će se na travnjaku sresti Darijo Srna, Niko Kranjčar i Eduardo Da Silva te Vladimir Stojković, Branislav Ivanović i Dušan Basta (i kartonirani Milan Biševac).

2010. HRVATSKA – SRBIJA 3:1
SRBIJA – HRVATSKA 2:2

Ta dva susreta odigrana su u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2011. godine. Hrvatska je bila bolja, ali se ipak nije kvalificirala na Euro. Od igrača koji su igrali tada, a na popisima su Štimca i Mihajlovića bit će s naše strane samo Milan Badelj i Ivan Perišić, a sa srpske Slobodan Rajković, Dušan Tadić i Filip Đuričić.

Kad se dakle pogleda unatrag kroz sve zajedničke susrete, Hrvatska je postigla više golova – 19, a Srbija dva manje, 17.

Nadamo se da će u istom tonu nastaviti i u petak na Maksimiru.

Kako se vi pripremate za utakmicu? Šaljite nam navijačke fotografje na moj.report@novatv.hr.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider