Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Objavljen popis

Ovi će hrvatski talenti igrati na Euru sljedećeg mjeseca!

Izbornik hrvatske U-17 nogometne selekcije Ivan Gudelj odabrao je kandidate za odlazak na Europsko prvenstvo koje se igra u Slovačkoj od 5. do 17. svibnja...

Naši mladići izborili su samu završnicu osvajanjem prvog mjesta u vrlo teškoj skupini elitne faze natjecanja kada su završili ispred jakih reprezentacija Francuske, Španjolske i Belgije.

I na EP-u ih čeka izrazito težak posao - svrstani su u skupinu s Italijom, Rusijom i Ukrajinom. U polufinale će se plasirati dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine, a svoju važnost ima i treće mjesto jer šest selekcija s ovog EP-a ide na Svjetsko prvenstvo.

Izuzetno talentirana generacija izbornika Gudelja okupit će se u nedjelju 28. travnja u 10.00 sati na glavnom ulazu željezničkog kolodvora u Zagrebu, a uslijedit će pripreme u Termama Sv. Martin na Muri.

Izbornik Gudelj pozvao je sljedećih 18 igrača:

Marko Marić (Rapid Beč), Marko Stolnik (Dinamo), Petar Mamić (Dinamo), Ivan Šunjić (Dinamo), Duje Ćaleta-Car (Šibenik), Franjo Prce (Hajduk), Josip Bašić (Hajduk), Ante Roguljić (Adriatic Split), Fran Brodić (Dinamo), Alen Halilović (Dinamo), Frane Vojković (Hajduk), Ivo Grbić (Hajduk), Hrvoje Džijan (Dinamo), Anton Krešić (Zagreb), Lukas Čuljak (Bayern), Ivan Fiolić (Dinamo), Karlo Lulić (Osijek), Robert Murić (Dinamo)

Uz njih će u Slovačku osim izbornika Gudelja putovati i Ivan Bedi kao vođa delegacije, treneri Dražen Madunović i Josip Omrčen-Čeko, Marijan Mrmić kao trener vratara, Dr. Želimir Orkić, fizioterapeut Dubravko Magić i tajnik reprezentacije Slaven Savić. Tomislav Buljan bit će fizioterapeut reprezentacije tijekom priprema.

Europsko prvenstvo selekcija do 17 godina, skupina B:

5. svibnja:
Rusija - Ukrajina 14.30 (Zlate Moravce)
Hrvatska - Italija 17.30 (Nitra)

8. svibnja:
Rusija - Hrvatska 14.00 (Zlate Moravce)
Ukrajina - Italija 18.00 (Nitra)

11. svibnja:
Ukrajina - Hrvatska 19.30 (Zlate Moravce)
Italija - Rusija 19.30 (Nitra)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider