Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nezgodna pozicija

Oranje i Azzurri već su 'u Brazilu', ali jedan stalni sudionik SP-a opasno visi

Nizozemci su u petak jedva izvukli bod kod Estonije, a i u Andori su se mučili 50 minuta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

A onda je na scenu stupio Robin van Persie. S dva pogotka, čekirao je Nizozemskoj kartu za Brazil. Na oduševljenje svog izbornika: "Ovo ćemo svakako proslaviti, ali kad dođemo u Barcelonu. Ovdje nemamo gdje slaviti. Bit će slavlja, zar ga nismo zaslužili", zapitao se izbornik Oranja Louis van Gaal.

A slavlje su zaslužili i Gaučosi. Predvođeni Messijem i Aguerom s 5:2, lako su preskočili prepreku zvanu gostovanje kod Paragvaja. Četvrtfinalist južnoafričkog Mundijala, imao je 1:1 u rukama zahvaljujući darežljivosti Sergia Romera, ali Di Maria i Maxi Rodriguez, te Messi još jednom nisu dopustili senzaciju.

Amerikanci su do Brazila stigli u velikom derbiju s Meksikom. Veterani Eddie Johnson i Landon Donovan tresli su mrežu ljutih rivala: "Kada sam prije 15 godina počeo igrati nogomet, nisam mogao ni zamisliti ovakvu večer, ovdje u SAD-u. Ponosan sam na američki nogomet", rekao je Donovan.

Meksiku, gotovo stalnom sudioniku Svjetskih prvenstava, plasman u Brazil sada opasno visi. Zato s tim problema nema Kostarika. Na gostovanju kod Jamajke, bio joj je dovoljan i bod. A uzela bi sva tri da Andersson nije izjednačio u 92. minuti.

A pobjedom nad Češkom, Brazil je osigurala i Italija. Azzurri su se pridružili novim sigurnim putnicima na Mundijal. Još prije njih, to su, uz domaćina prvenstva, ostvarili Australija, Iran, Japan i jučerašnji protivnik Vatrenih - Južna Koreja.

SP kvalifikacije Sjeverna Amerika
Završna skupina
Honduras Panama 2:2
SAD Meksiko 2:0
Jamajka Kostarika 1:1
  Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. SAD 8 5 1 2 16
2. Kostarika 8 4 3 1 15
3. Honduras 8 3 2 3 11
4. Panama 8 1 5 2 8
5. Meksiko 8 1 5 2 8
6. Jamajka 8 0 4 4 4
Sljedeće utakmice
11.10. Meksiko Panama
11.10. SAD Jamajka
11.10. Honduras Kostarika

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider