Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
Maradonin uzor i idol

Oglasio se čuveni majstor kojeg su najbolje 'pokrali' Ronaldo i Ronaldinho!

"Thiago Silva jedini je sadašnji brazilski reprezentativac koji bi imao mjesta u reprezentaciji koja je 1970. osvojila naslov svjetskog prvaka", kaže neponovljivi brazilski veznjak čiji su trik kopirali mnogi najbolji igrači, ali nitko ga nije izvodio kao Ronaldo i Ronaldinho…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najboljih brazilskih nogometaša svih vremena Roberto Rivelino (68) smatra kako današnjoj brazilskoj reprezentaciji nedostaju pravi napadači, te da po prvi put u svojoj povijesti 'Selecao' dolazi na svjetsko prvenstvo s boljim obrambenim igračima nego napadačima.

"Branič PSG-a Thiago Silva jedini je sadašnji brazilski reprezentativac koji bi imao mjesta u reprezentaciji koja je 1970. osvojila naslov svjetskog prvaka. Silva i možda Neymar, dok bi ostali morali na klupu," kazao je Rivelino, poznat po brkovima, sjajnom izvođenju slobodnih udaraca i potezu 'flip flap', koji su kasnije 'ukrali' mnogi igrači, među njima i Diego Maradona kojem je Rivelino bio najveći uzor i idol. No, najveći majstor 'elastica' vjerojatno je 'pravi Ronaldo', koji ga je 'prodavao' u najvećoj brzini, pa Ronaldinho, a ni Cristiano Ronaldo nije za baciti. 

Rivelino smatra kako Brazil dolazi na World Cupa bez prvog napadača što je nevjerojatno za zemlju čiji dresu su nosili brojni sjajni napadači.

"Brazil je uvijek imao vrhunske napadače, sjetite se samo sjajnih napadačkih parova kao što su Pele i Vava, Pele i Tostao, zatim Bebeto i Romario, ili Rivaldo i Ronaldo. Danas imamo samo jednog pravog napadača, a to je Fred. Prvi put dolazimo na SP s jačom posljednjom linijom."

Rivelino smatra kako bi brazilski strateg na SP trebao voditi više napadača, nego braniča.

"Umjesto četiri braniča, ja bio vodio tri braniča i napadača. Scolari bi trebao voditi što više napadača. Prvenstvo će biti dugačko i naporno. Trebat će nam napadači ukoliko želimo osvojiti svjetsku krunu."

Rivelino je za Brazil odigrao 92 utakmice i postigao 26 golova, a bio je i član vrste koja je slavila na SP-u 1970. godine. Na SP-u u Meksiku na kojem je Brazil u finalu pobijedio Italiju 4-1, Rivelino je bio član najbolje momčadi prvenstva. (I.M./Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider