Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Strašni napadač Atletica

Potez koji će uzburkati svijet nogometa: Odbio rodni Brazil i izabrao Furiju!

Sjajni napadač Atletico Madrida Diego Costa, koji ima dvojno španjolsko i brazilsko državljanstvo, izabrao je španjolsku ispred brazilske nogometne reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Costa je rođen u Brazilu, ali se odlučio igrati za zemlju u kojoj zarađuje i trenutno igra, što je i objasnio u pismu upućenom Brazilskom nogometnom savezu.

Brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari namjeravao je pozvati 25-godišnjaka za prijateljske utakmice u studenom. Diego Costa je već ranije igrao za Brazil, u ožujku ove godine, ali bila je riječ o prijateljskim utakmicama, pa i dalje ima pravo promijeniti tabor.

"Moja je želja biti na raspolaganju španjolskom nogometnom izborniku Vicenteu del Bosqueu“, stoji u Costinom pismu adresiranom na generalnog tajnika Brazilskog nogometnog saveza Cesara Avelledu.

Ove sezone Costa igra u sjajnoj formi za Atletico, klub čiji je član od 2007. godine, te je s 11 golova u 10 utakmica trenutno najbolji strijelac Primere. Ukoliko ga Del Bosque pozove, svoj debi u dresu Furije mogao bi imati 19. studenog u prijateljskoj utakmici protiv Južnoafričke Republike.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider