Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
FIFA ima svoju logiku

Izbor nositelja za ždrijeb izazvao buru reakcija, neki sve nazvali farsom

Vijest da talijanski nogometaši neće biti nositelji na ždrijebu za Svjetsko prvenstvo prilično je uznemirila javnost na Apeninskom poluotoku, ali ne i izbornika Cesarea Prandellija…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I ranije je bilo poznato, a u četvrtak je dobilo službenu potvrdu: Italija na novoj ljestvici Međunarodne nogometne federacije (FIFA) dijeli osmo mjesto s Nizozemskom, ali kad se uzmu u obzir i decimale, ''tulipani'' su ipak u prednosti.

No, ni njima to ne jamči mjesto nositelja, odnosno bit će među postavljenim reprezentacijama samo ako Urugvaj u dodatnim kvalifikacijama ispadne od Jordana.

Talijanski, ali i mnogi drugi mediji, postavljaju pitanje ima li smisla da se nositelji određuju na temelju FIFA-ine ljestvice.

Nelogičnim se smatra da su među nositeljima Kolumbija, Belgija ili Švicarska koji su prijašnjih godina vrlo rijetko igrali na svjetskim prvenstvima, ali nisu četverostruki svjetski prvaci Talijani ili aktualni svjetski doprvaci Nizozemci.

Internetski portal Goal.com cijelu je priču nazvao običnom farsom, a slični komentari preplavili su Europu.

Talijanski izbornik Prandelli ipak ne želi tražiti alibi u eventualnom nepovoljnom ždrijebu.

''Nismo nositelji? I bolje da je tako. Preferiram poniznost i koncentraciju. Ne plaši me mogućnost da ćemo već u skupini igrati protiv Brazila ili Španjolske. Uostalom, prisjetite se lanjskog Eura - istaknuo je Prandelli, aludiravši na činjenicu da su Talijani bili u skupini sa Španjolcima, pa su na kraju došli sve do finala.''(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider