Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ako dođu svi...

Idealnih 11 Kosova: Ova reprezentacija mogla bi biti pravi hit!

Najmlađa europska država Kosovo imat će respektabilnu nogometnu reprezentaciju.

Kosovo je 13. siječnja dobilo dozvolu FIFA-e za odigravanjem prijateljskih utakmica. Priopćio je to predsjednik FIFA-e Sepp Blatter uz bitan dodatak kako Kosovo do daljnjega neće moći igrati prijateljske dvoboje protiv država s prostora bivše Jugoslavije, kako bi se izbjegle bilo kakve političke konotacije. Ta odluka donešena je na inicijativu čelnika srpskog nogometa, čime je propala mogućnost koju je nedavno najavljivao Davor Šuker, da povijesnu utakmicu u Prištini odigraju Kosovo i Hrvatska.

I dok se Kosovari dogovore s budućim protivnicima o terminu i mjestu odigravanja dvoboja, zanimljiva je udarna jedanaestorka (tržišna vrijednost prema Transfermarktu 75 milijuna eura) s kojom bi mogli igrati. Krenimo redom...

Na golu bi bio Samir Ujkani - rođen u Vushtrriju 1988., trenutno brani za Palermo i reprezentaciju Albanije. U posljednjoj liniji bili bi Taulant Xhaka (Basel, 1991. godište), Lorik Cana (Lazio, 1983.), Mergim Mavraj (Greuther Furth, 1986.), Perparim Hetemaj (Chievo, 1986.).

U formaciji 4-2-3-1 dvojica zadnjih veznih su iz Napolija - Valon Behrami (1985.) i Blerim Xhemaili (1987.). Desnim krilom ordinirao bi Adnan Januzaj iz Manchester Uniteda (idući tjedan proslavit će 19. rođendan), lijevim Xherdan Shaqiri iz Bayerna (1991. godište), a između njih na poziciji polušpica Granit Xhaka (Borussia Monchengladbach, 1992.).

Najistureniji igrač bio bi Admir Mehmedi (Freiburg, 1991.), rođen u Makedoniji kao i Xhemaili, ali ima kosovske korijene.

Osim ovih 11, još je pregršt nogometaša koji bi mogli nositi dres Kosova, između ostalih i Dinamov dvojac Arijan Ademi i Fatos Beqiraj, koji su povremeni reprezentativci Hrvatske i Crne Gore.

Podsjećamo, čim FIFA i UEFA izdaju Kosovu dozvolu za odigravanjem službenih međunarodnih prijateljskih utakmica, nogometaši koji dokažu kosovsko porijeklo, a trenutno igraju za druge države (Švicarska, Albanija, Švedska...) moći će donijeti odluku hoće li nastupiti za domovinu svojih predaka.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider