Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brozović promašio penal

Ništa bez Nike: Gračan na debiju u Puli poražen od Švicaraca

Nogometni reprezentativci Hrvatske do 21 godine imali su četiri startne pobjede u isto toliko kvalifikacijskih nastupa za plasman na Europsko prvenstvo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

No, odlaskom dosadašnjeg izbornika Nike Kovača na klupu seniorske momčadi, mlade su nade upisale prvi poraz. I primili prvi pogodak u kvalifikacijskoj skupini 5.

Švicarska je uzvratila za domaći poraz u Luganu, te je u 5. kolu slavila u Puli s 2-0. U 19. minuti su gosti poveli pogotkom Michaela Freyja koji je nakon kornera ostao potpuno nečuvan na drugoj stativi. Lopta je nekako došla do njega, a Frey je lakoćom zabio pogodak čime je hrvatska obrana kapitulirala nakon 379 minuta.

Odmah na startu drugog dijela uslijedio je novi šok za igrače Nenada Gračana jer je Darko Jevtić pogodio za 2-0, čime je utakmica bila zaključena. Deset minuta prije kraja Hrvatska je mogla završnicu učiniti dramatičnom, ali jedanaesterac nije uspio realizirati Brozović.

I dalje je Hrvatska prva na ljestvici: ima tri boda više od Švicarske, ali i utakmicu više. (TS)

Kvalifikacije za EP U21, skupina 5:

Hrvatska - Švicarska 0-2 (Frey 19, Jevtić 47)

Redoslijed: 1. Hrvatska 12 bodova (5 utakmica), 2. Švicarska 9 (4), 3. Ukrajina 3 (2), 4. Latvija 3 (3), 5. Lihtenštajn 0 (4).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider