Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uoči Eura

Niko Kovač za Dnevnik Nove TV: Momci su iscrpljeni, ali su pokazali srce

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija pod vodstvom Nike i Roberta Kovača u Metkoviću je sudjelovala na Regionalnom kupu, gdje je poražena u finalu od Crne Gore.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Niko Kovač za Dnevnik Nove TV osvrnuo se na svoj polugodišnji izbornički mandat na klupi mladih reprezentativaca. Iako je titula pobjednika Regionalnog kupa nakon izvođenja jedanaesteraca na kraju otišla igračima Crne Gore, izbornik Kovač nije bio nezadovoljan.

''Imali smo bezbroj šansi, ali lopta na žalost nije htjela ući. Njihov vratar je stvarno bio raspoložen. Ja sam momcima čestitao. Momci su iscrpljeni što se tiče cijele sezone, ali opet su pokazali srce koje imaju što ih krasi i nadamo se da ih ovo neće srušiti i neće'', izjavio je izbornik mladih Vatrenih.

Niko Kovač mladu reprezentaciju vodi uz pomoć mlađeg brata Roberta, ali sumnje čija riječ je zadnja nema.

''Naravno, zna se da je on izbornik, a ja pomoćni trener i u to nema sumnje'', rekao je Robert Kovač.

''Ja sam onaj koji na koncu odlučuje. Ali ja i moj stožer o svemu diskutiramo i sve analiziramo i normalno ja donosim zadnju odluku, ali sve je to u dogovoru'', izjavio je Niko Kovač.

Način rada i igračka reputacija braće Kovač imponira i mladim reprezentativcima.

''Inzistiraju da svi trčimo i da su svi iza lopte, mislim da smo do sad odradili vrlo dobar posao, jer smo dobili Švedsku, jaku Italiju i Sloveniju. I mislim da smo na dobrom putu da izborimo dodatne kvalifikacije U-21'', objasnio je Marko Livaja.

Izbornik mlade reprezentacije otkrio je i kakvu će igru u budućnosti prakticirati njegovi puleni.

''Ja pratim više onu igru brze transformacije iz obrane u napad, odnosno iz napada u obranu. Ako se svi brane, ako su svi odgovorni, vrlo se jednostavno brani. Međutim, ova tranzicija nakon osvojene lopte, ona nam mora biti igra'', rekao je Kovač.

Hrvatsku reprezentaciju već 2. lipnja čeka gostovanje kod vršnjaka u Portugalu. Bit će to posljednja provjera prije početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider