Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ogorčen na neke medije

Nezadovoljni Štimac poslao priopćenje: To je za potpunu osudu!

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac nekoliko dana nakon prve dvije kvalifikacijske utakmice oglasio se priopćenjem zbog nezadovoljstva dijelom medija...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Priopćenje hrvatskog izbornika donosimo vam u cijelosti:

''Unatoč pretežito prisutnim pozitivnim ocjenama i potvrdnom mišljenju vodećih nogometnih stručnjaka o bodovnom učinku i poziciji nogometne reprezentacije nakon dvije odigrane službene kvalifikacijske utakmice, ipak (za žaljenje) postoje ponovljena i zagrižena podmetanja u jednom dnevnom listu.

Navedena pojava je za potpunu osudu i odbijanje. Neshvatljivo je da u jednom dijelu tiskovina egzistira potpuna izbačenost iz ravnoteže, štoviše, neskriveno rastrojstvo zbog činjenice što je reprezentacija ostvarila solidan bodovni učinak i ostala neporažena na zahtjevnom gostovanju u Bruxellessu.

Korak dalje od navedene, potpuno neprihvatljive pojave, ide i tendenciozno plasirano, krajnje prizemno i neutemeljeno podmetanje o navodnim konfliktnim ili incidentnim scenama unutar reprezentacije. Ništa od navedenog u stanovitom huškačkom i zlonamjernom tekstu pojedinih dnevnih listova i internetskih portala, uopće se nije dogodilo. Štoviše, kroz cijelo prethodno razdoblje nije bilo prijepora ili razmimoilaženja, a osobito ne, niti naznaka, o konfrontiranju koje bi imalo bilo kakav negativan potencijal, kojega stanoviti pojedinci zlurado priželjkuju.

Općenito uzevši moje zadovoljstvo prema svim igračima je na najvišoj razini, neovisno u različitim ostvarenjima i učincima u konkretnim ulogama ili zaduženjima. Mogu navesti i to da je evidentno koliko igrači nacionalne vrste nadmašuju sebe u poimanju različitih obveza i namjeni. Moje poštovanje prema njima je neupitno, jer surađujući sa stožerom reprezentacije oni kroz nesebičnost i širinu poimanja stvari, nadmašuju profesionalni rivalitet koji je svojstven igranju i boravku u profesionalnim klubovima.

Zbog svega navedenog i rastuće pozitivne klime u nacionalnoj momčadi, s krajnjom indignacijom i gnušanjem odbijam neutemeljena i prizemna podmetanja koja idu za stvaranjem podjela ili priželjkivanjem dekompozicije klime u ovoj ekipi. Cilj mi je zaštiti sve igrače i članove stožera, a pored toga, svakako i onaj najširi korpus naših navijača kojima je uspjeh nacionalne reprezentacija pitanje časti i oduševljenja.

Reprezentacija je na visokoj razini homogenosti i prizemne objede ne mogu, niti će moći pomutiti stvorenu klimu i rastuću putanju ostvarivanja naših planova. U ime svih igrača, članova stožera i osobno, ovim putem zahvaljujem svima u sportskoj javnosti koji su pozitivno reagirali na ostvarenja nacionalnog tima u ovom dijelu službenog ciklusa.

Poznato je da osobno priželjkujem vrlo dinamičnu komunikaciju i kritičko razmatranje svih pojavnosti i mogućih aspekata igre. No, nije suvišno navesti da je jedini mjerodavan kriterij objektivnost u pristupu, utemeljenost na činjenicama i razložnost u iznošenju argumenata. Zbog svega sam sukladno svojoj dužnosti obvezan reagirati, štiteći sve igrače, reprezentaciju u cjelini i sportsku javnost od onih koji, neshvatljivo zdravoj pameti, priželjkuju neuspjehe i potenciraju negativnu klimu zbog evidentnih senzacionalističkih učinaka.

Općenito, stožer i reprezentacija su konstantno otvoreni i neupitni za suradnju i upite cijele sportske javnosti. Naše namjere nisu lako ostvarive izostankom te suradnje, i tim više odbacujemo objede i prizemna podmetanja onih pojedinaca koji služeći se time ne mogu ostvariti niti stručni minimum u vlastitoj profesiji ili opredjeljenju.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider