Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne stišava se bura

Navijači dilljem Hrvatske bijesni zbog 'nestalih' karata: 'Zašto lažete narod?'

Ulaznice za utakmicu Hrvatska - Srbija razgrabljene su u ranim poslijepodnevnim satima četvrtka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ipak, bura oko "najdragocjenijeg papirića godine" se ne stišava, naročito jer postoje tisuće navijača koji su čekali i po 10-ak sati u redu da bi im na koncu u TISAK media centrima rekli: "Žao nam je, nema ih više."

>> VIDEO U redu s navijačima: Ljutnja, ponos, humor i euforija pred dolazak Srbije!

Navijači su ljutiti na Hrvatski nogometni savez, kojem zamjeraju broj ulaznica koje su pustili u prodaju, ali i način na koji su to napravili. U srijedu, dan prije početka prodaje, na službenoj stranici HNS-a pisalo je kako će "prodaja u TISAK media centrima početi u 9 sati, a preko interneta tijekom dana".

S obzirom na tu objavu, brojni navijači su još u kasnim večernjim satima srijede okupirali prodajna mjesta, njih 24 diljem Hrvatske, ne očekujući da će karte putem interneta biti puštene u tri ujutro (!).

Naravno, dobar dio ih je na taj način "planuo" i prije početka prodaje u TISAK media centrima, a ako se zna da je u famoznu HNS-ovu kvotu od 24 tisuće ulaznica uključeno bilo i onih 5800 za navijačke skupine (Uvijek vjerni 4100, 1700 za Torcidu, BBB i ostale), te one namijenjene raznim udrugama, onda je jasno da su navijačima ostale mrvice i da su bijesni na ljude iz Rusanove.

Nelogičan je bio i odabir prodajnih mjesta - jer teško da postoji neko suvislo obrazloženje zbog čega se u Karlovcu prodavalo na dva, a u Splitu, Rijeci i Osijeku ukupno na tri mjesta. No, to je neka druga priča.

Fotografija je ovo koju nam je poslao navijač iz Splita, a snimljena je u trenutku kad su se vrata TISAK media centra otvorila na jedinom prodajnom mjestu. Naravno, nije on jedini - ljutiti su i Slavonci, Riječani...

"Nisam uspio doći do ulaznice, a ispred mene je bilo niti 20 ljudi. I da su svi kupili po četiri ulaznice, to je 80 komada samo. Tko tu koga laže? I zašto? Zašto su se sakrivali detalji prodaje? Iz sata u sat su nam govorili druge stvari, ovo je skandalozno! Sramite li se ičega? Zašto lažete narod gospodine Martinac? Rekli ste da karata nije bilo jer su između 3 i 7 ujutro prodane preko interneta, a u 11.45 ste izjavili kako je u TISAK media centrima prodano oko 1400, a preko interneta oko 2000 ulaznica", ogorčen je navijač iz Splita.

Štimac odgovorio na vrijeđanja: Možete li u bocu od 1 litre uliti 2 litre tekućine?

Svima koji su bijes ispucali na njegovoj i Facebook stranici HNS-a obratio se Igor Štimac.

"Sretan sam što smo našim igrama i rezultatima pomogli kreiranju pozitivne klime oko reprezentacije, a pogotovo radi ambijenta koji ćete upriličiti vas oko 35 tisuća na Maksimiru. Silno sam tužan radi svih onih koji žele biti tamo, a nisu imali sreću kupiti ulaznicu za utakmicu. Volio bih kada bi imali stadion koji bi vas sve mogao primiti, ali nažalost nemamo ga. Nažalost, nemamo ni kvalitetnu svijest kod pojedinaca u trenucima gorčine pa se napada i pljuje sve i svakoga, kao da je netko sakrio ulaznice pa se poigrava?! Svakoga od vas koji vrijeđate nagradit ću ulaznicom za utakmicu ako uspije u bocu od 1 litre uliti 2 litre tekućine...", poručio je Štimac.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider