Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odlični veznjak

Bivši igrač Varteksa u Brazilu kao KAPETAN: Sjećate se njega?

Mile Jedinak, 29-godišnji vezni igrač Crystal Palacea, određen je za kapetana australske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iskusni australski reprezentativci Tim Cahill i Mark Bresciano bit će zamjenici Jedinka, koji je svojedobno nastupao i za varaždinski Varteks, u sezoni 2003./2004., kao posuđeni igrač Sydney Uniteda.

Australija će na Svjetskom prvenstvu u Brazilu igrati u B skupini u društvu Španjolske, Nizozemske i Čilea.

"Takav privilegirani položaj i priznanje Mile Jedinak je zaslužio nakon izvanrednog posla kojeg je odradio u Crystal Palace u engleskoj Premierligi, najtežem klupskom natjecanju u svjetskom nogometu. On utjelovljuje sve ono što je dobro u australskom nogometu i Australiji kao naciji. Mile se popeo na vrh svjetskog nogometa na teži način, od skromnih početaka. S ogromnom radnom etikom i strašću se borio i vjerovao u sebe. Uopće ne sumnjam da će zajedno s Timom Cahillom i Markom Brescianom dobro voditi našu reprezentaciju. Mi ćemo napraviti sve što možemo kako bi učinili 23 milijuna Australaca ponosnim", poručio je izbornik Australije Ange Postecoglou.

Peter Wilson (1974), Mark Viduka (2006) i Lucas Neill (2010) bili su prethodni kapetani Socceroosa na svjetskim smotrama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider