Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bašić, Halilović...

Najveći hrvatski talenti saznali protivnike na Euru: 'Dobili smo težu grupu'

Hrvatska reprezentacija U-17 u kojoj igraju neki od najvećih talenata našeg nogometa (Bašić, Halilović, Roguljić...) saznala je protivnike na Europskom prvenstvu što će se u svibnju održati u Slovačkoj. Hrvatska je u skupini B, zajedno s Rusijom, Ukrajinom i Italijom, a svoje će utakmice igrati u Nitri i Zlatim Moravcama.

U skupini A (Žilina, Dubnica) izvučene su reprezentacije Slovačke, Austrije, Švedske i Švicarske. U polufinale će se plasirati po dvije momčadi iz svake skupine.

Prvi dojam je da je Hrvatska upala u težu skupinu. Ukrajina je prošla na završni turnir tako što je u elitnom kolu izbacila Njemačku. Rusi su u skupini bili ispred Engleske i Portugala. S obzirom da su naši eliminirali Francusku i Španjolsku, može se reći da su u skupini B „ubojice velikih“. Hoće li Italija, koja ima veliku tradiciju uspjeha u mlađim uzrastima, biti sljedeće žrtva?

S tezom da je skupina u kojoj je Hrvatska teža od one druge, slaže se i izbornik Ivan Gudelj:

„Da, upali smo u težu skupinu, ali moram naglasiti da je završni turnir na EP nešto lakše natjecanje nego što je zadnje kvalifikacijsko kolo. Ovdje dvije momčadi idu naprijed, a u elitnom kolu samo jedna. Igramo s neugodnim reprezentacijama. Njihovi rezultati pokazuju koliko su opasni, ali i oni se moraju bojati nas, jer protiv Hrvatske nitko neće biti favorit. Prvu utakmicu igramo protiv Italije. Moramo se odlično pripremiti, na turnirskom natjecanju, prva je utakmica najčešće ključ uspjeha.“

Osim prolaska u polufinale, važno je izbjeći posljednje mjesto u skupini jer prvih šest reprezentacija s ovog turnira plasirat će se na sljedeće Svjetsko prvenstvo. Europsko prvenstvo počinje 5. svibnja, a finale se igra 17. svibnja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider